ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Țiriac a făcut apel la politic, care trebuie în viitorul apropiat să investească în sport. Omul de afaceri e gata să ofere un avion de lux celui care va reuși să pună pe picioare un proiect pe termen lung, care să aibă ca finalitate construirea de săli de sport.

În 2000, pe când fostul mare jucător de tenis era președintele COSR, România uimea la Jocurile Olimpice. Țara noastră a fost la un pas de TOP 10 țări din lume în clasamentul pe medalii, depășind Coreea de Sud sau Japonia și obținând același număr de medalii de aur ca Marea Britanie. Între timp, situația din sportul românesc a devenit dramatică și, fără investiții masive din partea politicului, nu par să existe prea multe speranțe.

Țiriac e gata să țină un pariu similar cu cel făcut la începutul anilor 2000 cu Adrian Năstase. Afaceristul era convins că Guvernul nu va reuși să ridice cele 400 de săli de sport promise în programul de guvernare. Țiriac a pierdut atunci pariul și s-a ținut de promisiune.

„Am pierdut un pariu cu Năstase (n.r. fostul premier al României) când mi-am pus la bătaie Mercedesul! Atunci a făcut sălile de sport, iar eu nu credeam că le va face. Acum îmi pun la bătaie un avion de lux din flota pe care o dețin pentru cel care va face în România 2.000 - 3.000 de săli de sport! Eu dau avionul pe loc, ei să facă sălile!", a declarat Țiriac la conferința ''Viitorul sportului românesc".

Fostul jucător de tenis face o serie de investiții pentru sportul românesc, ultima dintre ele fiind legată de construirea unui campus sportiv universitar, după modelul american.

„Mai am puse deoparte 100 de milioane de euro pentru construirea unui campus sportiv universitar! Vreau să facem grădinițe olimpice pentru ca cei mai mici să facă sport", a mai spus Țiriac.