Ion Țiriac a făcut apel la politic, care trebuie în viitorul apropiat să investească în sport. Omul de afaceri e gata să ofere un avion de lux celui care va reuși să pună pe picioare un proiect pe termen lung, care să aibă ca finalitate construirea de săli de sport.

În 2000, pe când fostul mare jucător de tenis era președintele COSR, România uimea la Jocurile Olimpice. Țara noastră a fost la un pas de TOP 10 țări din lume în clasamentul pe medalii, depășind Coreea de Sud sau Japonia și obținând același număr de medalii de aur ca Marea Britanie. Între timp, situația din sportul românesc a devenit dramatică și, fără investiții masive din partea politicului, nu par să existe prea multe speranțe.

Țiriac e gata să țină un pariu similar cu cel făcut la începutul anilor 2000 cu Adrian Năstase. Afaceristul era convins că Guvernul nu va reuși să ridice cele 400 de săli de sport promise în programul de guvernare. Țiriac a pierdut atunci pariul și s-a ținut de promisiune.

„Am pierdut un pariu cu Năstase (n.r. fostul premier al României) când mi-am pus la bătaie Mercedesul! Atunci a făcut sălile de sport, iar eu nu credeam că le va face. Acum îmi pun la bătaie un avion de lux din flota pe care o dețin pentru cel care va face în România 2.000 - 3.000 de săli de sport! Eu dau avionul pe loc, ei să facă sălile!", a declarat Țiriac la conferința ''Viitorul sportului românesc".

Fostul jucător de tenis face o serie de investiții pentru sportul românesc, ultima dintre ele fiind legată de construirea unui campus sportiv universitar, după modelul american.

„Mai am puse deoparte 100 de milioane de euro pentru construirea unui campus sportiv universitar! Vreau să facem grădinițe olimpice pentru ca cei mai mici să facă sport", a mai spus Țiriac.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews