ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial din Rusia, croatul Luka Modrici a fost în copilărie la fel ca milioane de alți copii de vârsta sa din Balcani. 

Crescut într-un sat de munte din Croația, micuțul Luka își petrecea timpul ajutându-i pe părinți în gospodărie.

Într-o astfel de ipostază a fost surprins, în anii 90, de către documentaristul Pavle Balenovici. Acum aproape 30 de ani, acesta a filmat un documentar despre aventura sa în a găsi cea mai potrivită „casă pentru puiul de lup pe care îl avea.

Aventura l-a dus până în munții Verebit din Croația, unde s-a împrietenit cu un om pe nume Stipe Modrici.

Zilele trecute, Pavle Balenovici a publicat pe Youtube un scurt clip din documentarul realizat atunci. În secvențe apare și Stipe Modrici, împreună cu fiul său Luka, în timp ce acesta din urmă mâna o turmă de capre.

„Familia Modrici era oameni de bun simț, buni. I-am vizitat de oricâte ori am pleca să filmez viața sălbatică din munți. Totul se întâmpla în 1990, cu puțin înainte ca războiul să le distrugă casele”, a scris el.

„Abia acum câțiva ani am primit niște informații despre băiețelul care strângea turma tatălui. Băiețelul a devenit un faimos jucător croat, Luka Modrici”, a adăugat el.

Cel mai bun fotbalist al Cupei Mondiale a fost crescut în Modrici, un sătuc ce face parte din Zaton Obrovacki, o comună de pe versantul sudic al Muntelui Velebit, aflat la 40 de kilometri de orașul Zadar din Croația.

Când a izbucnit războiul, familia Modrici a fost nevoită să-și părăsească locuința, ajungând să trăiască în hoteluri din orașul Zadar.