ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atletul român Marian Oprea şi-a asigurat, miercuri, prezenţa în finala probei de triplusalt de la Campionatele Mondiale de la Beijing. Vicecampion olimpic în 2014, acesta va evolua în ultimul act al celei de-a 15-a ediţie a competiţiei din capitala Chinei, care se va încheia duminică. Marian Oprea se va lupta pentru medalie graţie unei sărituri care a măsurat 17,07m, de altfel cel mai bun rezultat reuşit de român în acest sezon.

Marian Oprea a înregistrat al treilea rezultat din calificări, înaintea sa fiind doar cubanezul Pedro Pichardo (17,43m) şi americanul Christian Taylor (17,28m). Din totalul celor 28 de concurenţi, doar cinci au reuşit să se califice, potrivit comunicatului semnat de Federaţia Română de Atletism. Precizăm că joi, în prima parte a zilei, se vor duela în calificări şi săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Marincu.