ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gail Falkenberg este cea mai vârstnică jucătoare din circuitul ITF, activând în tenis la nivel înalt chiar şi la cei 68 de ani ai săi. Americanca născută în 1947 a participat, cel mai recent, la un turneu din Louisana, Baton Rouge, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Aceasta a fost învinsă de 3-6, 2-6 de o jucătoare cu 50 de ani mai tânără. Totuşi, pentru Gail Falkenberg a fost o performanţă, întrucât venea după 32 de înfrângeri consecutive încheiate fără vreun game câştigat.

Ultima victorie a maturei sportive datează din 1998, la Spartanburg, însă trebuie menţionat că activitatea de jucătoare a luat startul la 38 de ani. „De mai multe ori am auzit adversarele mele cum spuneau că nu le vine să creadă că sunt învinse de bătrâna asta. Majoritatea jucătoarelor mă consideră un adversar ridicol", a declarat Gail Falkenberg.

Între 1999 şi 2011, aceasta nu a activat în competiţiile internaţionale, dar în urmă cu patru ani s-a reapucat de tenis, fără a câştiga vreun meci, însă păstrându-şi pasiunea intactă.