ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 08.10/21:00  Naționalele de fotbal ale României și Danemarcei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică, pe stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul lor meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

ACTUALIZARE 05.10/21.45 Noul antrenor al echipei naționale de fotbal, Cosmin Contra, a debutat în preliminarii cu o victorie împotriva naționalei Kazahstanului, scor 3-1. Golurile României au fost marcate de Constantin Budescu (33, 38 — penalty) și Claudiu Keșeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82) pentru oaspeți.

 

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 3. Cristian Ganea — 8. Mihai Pintilii (5. Ovidiu Hoban, 70), 18. Răzvan Marin — 7. Alexandru Chipciu, 14. Constantin Budescu (22. Alexandru Ioniță II, 80), 10. Gheorghe Grozav — 9. Florin Andone (11. Claudiu Keșeru, 66). Selecționer: Cosmin Contra. 
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 4. Mihai Bălașa, 13. Alexandru Băluță, 15. Nicușor Bancu, 17. Ciprian Deac, 19. George Țucudean, 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu. 

 

Kazahstan: 12. Stas Pokatilov — 21. Abzal Beisebekov, 2. Serghei Malîi, 6. Ieldos Ahmetov, 4. Viktor Dmitrenko, 16. Gafurjan Suiumbaev — 8. Ashat Taghiberghen (9. Baurijan Turisbek, 65) — 5. Islambek Kuat (căpitan), 7. Aslan Darabaev, 13. Azat Nurgaliev (20. Serghei Hijnicenko, 46) — 14. Roman Murtazaev (19. Aleksei Șciotkin, 58). Selecționer: Aleksandr Borodiuk. 
Rezerve neutilizate: 1. David Loria, 22. Igor Șațki — 10. Ierkebulan Tunghișbaev, 15. Maksat Baijanov, 17. Tanat Nuserbaev, 18. Dmitri Miroșnicenko.
 
În celălalte meciuri din grupa E disputate s-au înregistrat următoarele rezultate:
Armenia - Polonia 1-6
Muntenegru - Danemarca 0-1
 
Clasamentul Grupei E:
 

 

ACTUALIZARE 04.0923:40 Selecționata României a fost învinsă de naționala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E și a ratat orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.


Muntenegrenii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid prin Vesovic, în minutul 30.

Muntenegru a avut în teren următorii jucători: Petkovic - Marusic, Savic, Tomasevic, Stojkovic - Ivanic, Vukcevic - Jankovic, Jovetic, Vesovic - Beciraj. Selecționer: Ljubisa Tumbakovic

România a evoluat în formula: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Moți, Toșca - Găman, Marin - Chipciu, Maxim, Stancu - Andone. Selecționer: Christoph Daum

Meciul a fost arbitrat de scoțianul Craig Thomson, ajutat de asistenții David McGeachie și Alan Mulvanny, iar al patrulea oficial este Kevin Clancy.

Observator de arbitri a fost delegat rusul Nikolai Ivanov, iar delegat de joc Kris Bellon din Belgia.
 
ACTUALIZARE 04/09.2017 ora 19:00 Naționala României își joacă în această seară ultima șansă de calificare la Mondiale, echipa lui Daum urmând să joace în deplasare cu Muntenegru. Duelul va putea fi urmărit în direct la TVR1 de la ora 21:45.

Echipa de start: Tătărușanu - Benzar, Moți, Chiricheș, Toșca - Marin, Găman - Chipciu, Maxim, Stancu - Fl. Andone 

România se află pe locul patru în grupe, cu nouă puncte, iar șansele de calificare sunt pur matematice.

În schimb, Muntenegru e în luptă directă cu Danemarca pentru ocuparea locului doi, cel ce asigură prezența la baraj. 

Meciurile următoare: 

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru
 
ACTUALIZARE 01/09.2017 ora 23:45 Meciul România - Armenia, din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, s-a disputat, vineri seară, pe Arena Națională.

România a ratat o primă ocazie importantă în minutul 9, când Mkhitaryan a trimis o pasă greșită la mijlocul terenul, iar tricolorii au plecat pe contraatac, însă Bogdan Stancu a trimis pe lângă poartă, de la marginea careului.

Armenii au răspuns prin Barseghyan, care i-a depășit pe Toșca și Benzar, dar Tătărușanu a intervenit excelent și a respins din poziție de unu la unu cu atacantul armean.

Cu cinci minute înainte de pauză, Florin Andone a trimis mingea în poartă printr-o execuție spectaculoasă cu cășcâiul, dar golul a fosta nulat corect pentru ofsaid.

În minutul 53, Voskanyan a comis henț în propriul careu, iar centralul Ivan Bebek a arătat punctul de la 11 metri și l-a eliminat pe armean, pentru cumul de cartonașe galbene. Penalty-ul executat de Bogdan Stancu a fost însă apărat de Meliksetyan.

În minutul 66, Andone a ratat incredibil din câțiva metri. Benzar a centrat în fața porții de pe partea dreaptă, dar Florin Andone a fost blocat în ultimul moment de Yedigaryan.

Intrat în minutul 81, la prima atingere a mingii, Alex Maxim a trimis în poartă, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid! Mijlocașul lui Mainz a împins în plasă un balon șutat de Benzar, aflat în poziție regulamentară. Mingea părea să fie oricum pe spațiul porții.

Maxim a marcat golul victoriei în prelungiri, printr-o deviere cu călcâiul, din câțiva metri, după o centrare excelentă a lui Benzar! Maxim a marcat al 3-lea gol la echipa națională, precedentul consemnându-se în octombrie 2015 îmtr-un meci cu Insulele Feroe (3-0).

Tricolorii au reușit să învingă in-extremis Armenia, dar atât Danemarca, cât și Muntenegru sunt la patru lungimi în fața noastră. Nordicii s-au distrat cu liderul grupei, Polonia, administrându-i o corecție severă: 4-0.

  Vezi AICI VIDEO cu golul lui Maxim

ACTUALIZARE 01/09.2017 ora 17:05  România își joacă azi ultima șansă de a mai spera la un loc de baraj pentru calificarea la CM 2018. Tricolorii întâlnesc Armenia, singura formație pe care am reușit să o învingem până acum, 5-0. 


Partida începe de la ora 21:45 și poate fi urmărită în direct la TVR 1.

Echipele probabile:

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea - Pintilii, N. Stanciu - Chipciu, Băluță, B. Stancu - Fl. Andone
Rezerve: Fl. Niță, Hanca, Moți, Găman, St. Filip, R. Marin, Maxim, A. Ivan, Ad. Popa

Armenia: Beglarian - Hambardzumian, Voskanian, Andonian, Dagbașian - Iedigarian, Grigorian - Pizzelli, Mhitarian, Barșeghian - Özbiliz
Rezerve: Manukian, Hairapetian, Hovhannisian, Manoian, E. Malakian, G. Malakian, Adamian, Sarkisov, Korian

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

 

ACTUALIZARE 10/06.2017 ora 23:45 Echipa națională de fotbal a României a pierdut, scor 1-3, partida contra Poloniei, meci contând pentru etapa a VI-a a preliminariilor CM din Rusia 2018.


Golurile partidei de la Varșovia au fost realizate de către Lewandowski (29-p, 57, 62-p), respectiv Bogdan Stancu (77).

Echipa României a început partida în următoarea formulă:

Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Toșca - Benzar, Marin, Pintilii, Latovlevici - Stancu, Andone, Chipciu. Pe parcurs au mai intrat Gicu Grozav, Nicolae Stanciu și Sergiu Hanca.

Cu o linie de clasament 1-3-2, tricolorii se află în acest moment pe locul patru în Grupa E, la egalitate cu Armenia. Diferența de patru puncte însă e una enormă, atât din prisma jocului prestat în acest moment de elevii lui Daum, dar și ca urmare a faptului că vom evolua în deplasare atât cu Muntenegru, cât și cu Danemarca. Dacă Polonia pare scăpată în câștigătoarea grupei, pentru locul secund, care duce la baraj, se vor lupta formațiile lui Eriksen și Jovetici.

Astăzi, Muntenegru și Danemarca și-au respectat blazonul, învingând în confruntările cu Armenia, respectiv Kazakhstan.

Kazahstan - Danemarca 1-3 (Kuat '76 / N. Jorgensen '27, Eriksen '51, Dolberg '81)

Muntenegru - Armenia 4-1 (Beciraj '2, Jovetic '28, '54 și '82 / Koryan '89)

Polonia - România 3-1 (Lewandowski '29, '57 și '62 / Stancu '77)

Următoarele partide:

1 septembrie 2017: Kazahstan - Muntenegru, Danemarca - Polonia, România - Armenia
4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca, Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan
5 octombrie 2017: România - Kazahstan, Muntenegru - Danemarca, Armenia -Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia –Muntenegru



 


ACTUALIZARE 28.03.2017 ora 23:40  România nu a reușit să învingă nici pe Danemarca (scor 0-0), iar șansele de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au scăzut dramatic. Cu 6 puncte obținute în 5 partide, tricolorii mai au șanse reduse și să prindă un eventual loc de baraj. 

Deși confruntarea de azi, de la Cluj, contra nordicilor era una decisivă, Chiricheș&Co au arătat doar în puține momente că pot practica un fotbal ofensiv. A fost a patra partidă la rând fără gol marcat de România (trei dintre ele oficiale), iar obiectivul pare compromis.

Rusia e departe, chiar dacă Polonia și-a respectat statutul de mare favorită a grupei și a învins în Muntenegru (ocupanta locului secund în grupă înainte de meciurile din această etapă). Prima reprezentativă are de jucat împotriva primelor trei din grupă (Polonia, Danemarca și Muntenegru) doar în deplasare și în acest moment pare imposibil că putem să obținem punctele necesare obținerii locului secund

ACTUALIZARE 23.40 Naționala de fotbal a României a fost învinsă de echipa Poloniei cu 3-0 pe Arena Națională. România rămâne cu 5 puncte după patru meciuri.

Polonia a deschis scorul în min. 11, prin Kamil Grosicki, după o cursă de 40 de metri. Robert Lewandowski a majorat diferența în min. 82, cu un șut în diagonală, la colțul lung. 

Lewandowski înscrie din penalti în minutul 90, după ce tot el a fost faultat în careu de Grigore.

În minutul 22 au izbucnit incidente între suporteri, polonezii și românii aruncând torțe unii înspre alții, fapt care a determinat intervenția jandarmilor, care au calmat spiritele. 

În minutul 42, un grup de suporteri români de la peluză au afișat un banner ''Rapid nu moare'', au aprins torțe și apoi le-au aruncat pe teren, spre portarul polonez Fabianski, meciul fiind întrerupt de arbitru circa 30 de secunde pentru îndepărtarea obiectelor pirotehnice, potrivit Agerpres.


România joacă în această seară, de la ora 21:45, contra Poloniei pe Arena Națională din București, un meci extrem de important pentru șansele de calificare la Mondialul din 2018.

Cu două egaluri în primele trei meciuri din grupa E a preliminariilor, „tricolorii" se află la două puncte în spatele polonezilor, care au două victorii și un egal, în Kazahstan.

România a mai înfruntat Polonia de 33 de ori și are un palmares net pozitiv contra adversarilor de azi: are 14 victorii, 15 egaluri și patru înfrângeri și un golaveraj de 54-47.

Numai trei dintre cele 33 de partide au fost însă oficiale: prima în 1948, într-o competiție ce a reunit două întreceri regionale, Cupa Balcanică și Cupa Europei Centrale, iar următoarele în preliminariile Euro 1996. "Tricolorii" au învins o dată și au remizat de două ori.

Ultimul duel direct a avut loc la Varșovia, în 2009, iar România a câștigat acel joc amical cu 1-0, grație golului lui Daniel Niculae. În lotul nostru de acum au mai "supraviețuit", de la acel meci, doar Pantilimon și Săpunaru, iar de la polonezi doar starul Robert Lewandowski.

Echipa de start a României, conform Digi Sport:

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Grigore, Toșca - Hoban - Popa, Marin, Stanciu, Chipciu - Stancu

Echipa probabilă a Poloniei:

Polonia: Fabianski - Błaszczykowski, Glik, Cionek, Jedrzejczyk - Grosicki, Zielinski, Krychowiak, Peszko - Teodorczyk, Lewandowski. Selecționer: Adam Nawałka 

Știre inițială 

 

ACTUALIZARE 21:00 România a remizat în deplasare, la Astana, scor 0-0 cu Kazahstan, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal. Meciul s-a disputat pe un teren sintetic.

Echipele de start:

Kazahstan: Pokatilov - Besebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko - Muzhikov, Smakov, Kuat - Bayzhanov, Khizhnichenko

România: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca -  Hoban - Chipciu, R. Marin, N. Stanciu, A. Popa - B. Stancu 

ACTUALIZARE 11.10: România și Kazahstan se întâlnesc pentru prima oară, pe terenul kazahilor. Meciul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD și TVR plus.

 Tricolorii au înregistrat șase meciuri oficiale consecutive în deplasare fără înfrângere: ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, la barajul pentru CM-2014.

Pe Astana Arena, "tricolorii" vor avea următoarele numere: 1. Costel Pantilimon, 2. Romario Benzar, 3. Iasmin Latovlevici, 4. Cosmin Moți, 5. Ovidiu Hoban, 6. Alin Toșca, 7. Alexandru Chipciu, 8. Adrian Popa, 9. Florin Andone, 10. Alexandru Maxim, 11. Denis Alibec, 12. Ciprian Tătărușanu, 13. Claudiu Keșeru, 14. Răzvan Marin, 15. Dorin Rotariu, 16. Silviu Lung, 17. Eric Bicfalvi, 18. Andrei Prepeliță, 19. Bogdan Stancu, 20. Gabriel Enache, 21. Dragoș Grigore, 22. Cristian Săpunaru, 23. Nicolae Stanciu. Steliano Filip și Valerică Găman nu au fost păstrați în lot pentru acest meci. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Manuel De Sousa la centru. El va fi ajutat de asistenții Ricardo Santos și Alvaro Mesquita, în timp ce Fabio Verssimo va fi rezervă. Revenirea în țară este programată imediat după jocul din Kazahstan.

 

Echipa națională a României a învins Armenia, în deplasare, cu scorul de 5-0, în a doua partidă din Grupa E a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia.


Tricolorii au marcat prin Bogdan Stancu (4 — penalty), Adrian Popa (10), Răzvan Marin (12), Nicușor Stanciu (29) și Alexandru Chipciu (53). Răzvan Marin, fotbalistul Viitorului Constanța, a debutat la echipa națională.

La faza la care s-a acordat penaltiul, fundașul Gor Malakian a fost eliminat. Rezultatul din Armenia consemnează prima victorie pentru antrenorul german Christoph Daum, după egalul din debut.

România va juca următorul meci marți, la Astana, cu Kazahstanul, de la ora 19:00 (ora României). Viitorul adversar a pierdut astăzi, 0-5, pe terenul celor din Muntenegru.

Au evoluat echipele: 
Armenia: 1. Arsen Beglarian — 15. Hrair Mkoian, 3. Varazdat Haroian, 5. Gael Andonian (4. Taron Voskanian, 39), 20. Levon Hairapetian — 11. Artak Grigorian, 9. Gor Malakian — 23. Aras Ozbiliz (13. Kamo Hovhannisian, 64), 8. Marcos Pizzelli (căpitan), 21. Davit Manoian — 10. Vardan Pogosian (19. Karen Muradian, 33). Selecționer: Varujan Sukiasian.

Rezerve neutilizate: 12. Gor Manukian, 22. Anatoli Aivazov — 2. Andranik Voskanian, 6. Artur Kartașian, 17. Vahagn Minasian, 16. Davit Hakobian, 14. Zaven Badoian, 18. Ghegam Harutiunian.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 22. Cristian Săpunaru, 21. Dragoș Grigore (căpitan), 3. Iasmin Latovlevici — 14. Răzvan Marin, 5. Ovidiu Hoban — 8. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (17. Erik Bicfalvi, 82), 7. Alexandru Chipciu (10. Dorin Rotariu, 67) — 19. Bogdan Stancu (13. Claudiu Keșeru, 57). Selecționer: Christoph Daum.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Silviu Lung jr — 4. Cosmin Moți, 6. Alin Toșca, 9. Florin Andone, 11. Denis Alibec, 15. Valerica Găman, 18. Andrei Prepeliță, 20. Gabriel Enache.

Arbitru: Vladislav Bezborodov; arbitri asistenți: Maksim Gavrilin, Valeri Dancenko; arbitru de rezervă: Serghei Ivanov (toți din Rusia) 
 
Clasament Grupa E

1. Muntenegru 4 puncte
2. România 4 puncte
3. Danemarca 3 puncte
4. Polonia 1 punct
5. Kazahstan 1 punct
6. Armenia 0

 

Știrea din 5 septembrie 2016

România a debutat cu un egal în preliminariile Mondialului din Rusia (2018), reușind doar un egal în meciul cu Muntenegru. 

În partida care a reprezentat și debutul antrenorului german Christoph Daum pe banca naționalei noastre, tricolorii au reușit să înscrie abia în minutul 85, când Adi Popa, recent intrat pe teren, a tras din interiorul careului - după o pasă a lui Nicușor Stanciu -, fără speranțe pentru portarul echipei adverse.

Bucuria a fost de scurtă durată, pentru că, în faza imediat următoare, Jovetici a înscris cu capul, după o ezitare a defensivei noastre. În prelungirile partidei, Keșeru a obținut un penalti, dar Stanciu a tras mult peste poartă, potrivit gsp.ro.

Clasamentul grupei:

1. Danemarca 3 puncte

2. Polonia 1 punct

3. Kazahstan 1 punct

4. România 1 punct

5. Muntenegru 1 punct

6. Armenia 0 puncte

(Știrea inițială)

Reprezentativa României a început în această seară calificările pentru turneul final ce va fi găzduit de Rusia în 2018.

România face parte din Grupa E, alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.


Tricolorii se află în cursa pentru prima calificare la un Campionat Mondial după o pauză de 20 de ani. Ultima prezență a fost la turneul din Franța, din 1998, când am jucat în optimile competiției.

Partida cu Muntenegru de astăzi reprezintă și debutul selecționerului Christoph Daum pe banca naționalei.

România - Muntenegru se joacă azi, de la ora 21:45, pe Cluj Arena.

Echipa de start a României: Pantilimon - Benzar, Moți, Dr. Grigore, St. Filip - Săpunaru, Hoban - Bicfalvi - Popa, Fl. Andone, Stanciu