ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autocarul echipei naţionale a Serbiei a fost atacat cu pietre, joi, la Tirana, în drumul său de la aeroport la hotel, cu o zi înaintea partidei cu Albania, din preliminariile EURO 2016, informează Agerpres.
Reamintim că anul trecut, meciul dintre cele două reprezentative de la Belgrad a fost întrerupt în urma violențelor, declanșate după ce o dronă cu un steag al Albaniei Mari a survolat stadionul.

Aşa cum era de aşteptat, incidentul de la Tirana a fost urmat de reacții ale Federației Sârbe de Fotbal (FSS) și miniștrilor sârbi ai Sporturilor și Afacerilor Externe. „Condamn vandalismul suporterilor albanezi la Tirana. Din fericire nu au existat consecințe, dar este un act grav'', a declarat ministrul sârb al Sporturilor, Vanja Udovicic. De menţionat că niciun membru al delegației sârbe nu a fost rănit, potrivit preşedintelui FSS, Tomislav Karadzic.

Pe de altă parte, poliția albaneză a încercat să minimalizeze episodul, dând următorul comunicat. „O crăpătură mică a fost constatată la autocar (...), ceea ce ne face să ne gândim că a fost cauzată de o piatră aruncată de la distanță'', se arată în comunicatul poliției, care a spus că va ancheta circumstanțele acestui incident, pentru a descoperi autorul actului.

Pentru partida dintre Albania şi Serbia, de joi, care se va juca în Elbasan, o localitate situată la 50 de kilometri sud de Tirana, s-au mobilizat peste 1.500 de poliţişti, cărora li se adaugă 350 cu misiunea de a asigura siguranţa delegaţiei oaspete. 
Cât despre meciul propriu-zis, pentru prima oară în istoria competiției, Albania are o șansă reală de a se califica la un turneu final european. Naționala albaneză ocupă locul trei în Grupa I, cu 11 puncte, după Portugalia (15 puncte) și Danemarca (12p), în timp ce Serbia e ultima, cu un punct.