ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 19.11/13:40 România a pierdut ultimul meci din grupa de calificare la Campionatul European din 2020. Naționala noastră a cedat în fața Spaniei cu 5-0. Ibericii au câștigat Grupa F cu 26 de puncte din 30 posibile.

Selecționata pregătită de Cosmin Contra a mers la Madrid cu soarta deja jucată. Fără șanse de calificare la turneul final, România a aliniat un prim ”11” cu foarte mulți jucători tineri. Nu mai puțin de șapte fotbaliști care au făcut parte din grupul U21, care au dus naționala până în semifinale la Europeanul de tineret din acest an, au fost în echipa de start. România a început însă greu și a primit gol repede. Adversarii au deschis scorul la opt minute de la fluierul de start, prin Fabian Ruiz, după o gafă colectivă în apărarea noastră.

În minutul 33, scorul a devenit 2-0, după reușita lui Gerard Moreno, același jucător care a marcat și al treilea gol, în minutul 43. Scorul pauzei a fost stabilit în prelungiri, minutul 45+1, după autogolul fundașului central Adrian Rus. Spania nu a mai forțat în repriza a doua, dar tot și-a mai creat câteva șanse importante. A lovit de două ori bara și a marcat un gol pe final. Mikel Oyarzabal a făcut 5-0 în minutul 90+2.

Astfel, Spania a terminat Grupa F pe primul loc, cu 26 de puncte. Tot în aceeași grupă s-au mai jucat partidele Suedia – Insulele Feroe (3-0) și Malta – Norvegia (1-2).

Echipele de start:
Spania: Kepa – Carvajal, S. Ramos, I. Martinez, Gaya – F. Ruiz, S. Busquets, Saul – G. Moreno, Morata, S. Cazorla
Rezerve: De Gea, Pau Lopez, Albiol, Pau Torres, P. Alcacer, Thiago Alcantara, Sarabia, Olmo.

România: Tătărușanu – Benzar, Rus, Nedelcearu, Toșca – Băluță, R. Marin – I. Hagi, Stanciu, Fl. Coman – Pușcaș
Rezerve: Lung jr., Niță, Burcă, Alibec, Bancu, Keșeru, Mogoș, C. Deac

Clasamentul Grupei F:
1. Spania - 26 de puncte
2. Suedia – 21 de puncte
3. Norvegia – 17 puncte
4. România – 14 puncte
5. Insulele Feroe – 3 puncte
6. Malta – 3 puncte


ACTUALIZARE 15.11/23:52 Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Suedia, scor 0-2, vineri seara, pe Arena Națională, în penultima rundă din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au ratat șansa de a se califica la turneul final din actualele preliminarii, însă mențin speranțe la baraj.

Suedezii au deschis scorul în minutul 18. Decarul Emil Forsberg i-a depășit în viteză pe Ciprian Deac și Vasile Mogoș, în bandă, și i-a centrat lui Marcus Berg, în careu, care a reluat în plasă, fiind nemarcat.

În minutul 34 al partidei de pe Arena Națională, atacantul Robin Quaison a punctat pentru 2-0. Acesta a primit de la Berg, autorul primului gol, și l-a învins pe Tătărușanu din interiorul careului.

În partea secundă, Cosmin Contra i-a introdus în teren pe Ianis Hagi, Florinel Coman și Denis Alibec, însă România nu a reușit să marcheze nici măcar o dată, iar Suedia s-a impus, scor 2-0, calificându-se la EURO 2020, de pe locul secund.

Astfel, România a ratat calificarea la Campionatul European din 2020, după ce a acumulat 14 puncte în primele nouă runde. Ultimul meci, fără miză reală, va avea loc luni, la Madrid, contra Spaniei.

Clasamentul grupei F de calificare la EURO 2020:

1. Spania - 23 de puncte, 9 meciuri
2. Suedia - 18 puncte, 9 meciuri
3. România - 14 puncte, 9 meciuri
4. Norvegia - 14 puncte, 9 meciuri
5. Insulele Feroe - 3 puncte, 9 meciuri
6. Malta - 3 puncte, 9 meciuri

Deși nu mai poate obține calificarea la EURO 2020 din preliminarii, tricolorii vor mai avea o șansă la barajul din Liga Națiunilor, care presupune disputarea a două runde (semifinală și finală) împotriva unei adversare care urmează să fie desemnată. Tragerea la sorți pentru acest baraj va avea loc vineri, 22 noiembrie.



ACTUALIZARE 16.10/10:04 Echipa națională de Fotbal a României a încheiat la egalitate meciul cu Norvegia, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalați în minutul 90+2, ratând șansa de a urca pe locul secund în grupă.

Alexandru Mitriță a deschis scorul, în minutul 62. Fotbalistul lui New York City FC a beneficiat de o degajare greșită a portarului norvegian, a pătruns până la marginea careului advers și a șutat în plasa norvegienilor, cu piciorul stâng.

Reușita lui Mitriță a venit la aproximativ 10 minute după ce tricolorii au ratat un penalty. Nicușor Bancu a obținut o lovitură de pedeapsă în minutul 51, după ce a fost faultat în careu, însă George Pușcaș a ratat de la punctul cu var. Atacantul lui Reading a ales să trimită pe jos, însă portarul Jarstein a respins.

În minutul 64, la doar un minut după ce a intrat pe teren, Florin Andone putea majora avantajul României, însă a trimis în bara transversală, cu capul, după o fază confuză în careul nordicilor.

Norvegia a egalat în minutul 90+2, după o lovitură de cap a lui Sorloth, din apropierea porții lui Tătărușanu.

Astfel, România se menține pe locul 3, în spatele Spaniei și Suediei.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania - 20p
2. Suedia - 15p
3. România - 14p
4. Norvegia - 11p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:

15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

ACTUALIZARE 13.10/10:55 Echipa națională de fotbal a României a învins, cu scorul 3-0, reprezentativa similară a Insulelor Feroe, în etapa a VII-a a Grupei F.

Golurile tricolorilor au fost marcate de către George Pușcaș, în minutul 74, Mitriță în minutul 83 și Keșeru în minutul 90+3. Fundașul Vlad Chiricheș a fost înlocuit după ce s-a accidentat în minutul 39.

Următorul meci al României va avea loc pe 15 octombrie, la București, în compania Norvegiei.

ACTUALIZARE 08.09/22:20 Reprezentativa României s-a impus, duminică, cu scorul de 1-0, în fața Maltei, în preliminariile Euro 2020.


României i-a fost anulat golul marcat de Răzvan Marin, din minutul 11, după ce arbitrul tușier a ridicat fanionul pentru o poziție de ofsaid, în care s-a aflat Florin Andone.

La una dintre primele faze ale reprizei secunde, George Pușcaș a marcat, în minutul 47, primul gol al partidei. Ianis Hagi a centrat din corner, iar Pușcaș a reluat cu capul.

În minutul 87, arbitrul tușier i-a anulat golul reprezentativei Maltei, înscris de Farrugia, din cauza unui ofsaid.

Echipele folosite:
România: Tătărușanu – Chipciu, Rus, Chiricheș, Ștefan – Cicâldău, Marin (Stanciu 59), Bordeianu, Hagi (Grozav 71) – Andone, Pușcaș (Keșeru 77)
Malta: Bonello – Muscat, Agius, Borg – Mbong, Gambin (Zerafa 81), Muscat, Vella (Grech 86), Corbolan – Nwoko (Effiong 71), Farrugia.
 
După meci, selecționerul Contra a spus că jocul tricolorilor a suferit din cauza lipsei de experiență a celor care au intrat în teren.

„Jocul nu a strălucit în a doua repriza. Primele 20 de minute, unde am avut câteva ocazii, plus un gol anulat, dar perfect valabil. Trebuia să câștigăm acest meci cu orice preț. Poate această lipsă de experiență a făcut ca jocul să fie lipsit de luciditate. Adversarii au fost agresivi, au ieșit pe contraatac. Rămânem în cursa calificării. Trebuie să analizez foarte bine și să iau deciziile corecte la următoarea convocare. Am vrut să mobilizez jucătorii și să îi fac conștienți de importanța acestui joc. Au început bine meciul, dar.. Ne grăbeam să ajungem repede la poartă. Bordeianu și Rus au confirmat astăzi destul de mult. Avem patru săptămâni în care să pregătim meciurile cu Insulele Feroe și cu Norvegia”, a declarat selecționerul.
 
Clasamentul grupei:
 


ACTUALIZARE 06.09/15:00 Echipa națională a României a fost învinsă, scor 1-2, de reprezentativa Spaniei, într-un meci disputat pe Arena Națională din București. Pentru tricolori a marcat Florin Andone în minutul 59, în timp ce pentru oaspeți au înscris Sergio Ramos (29 - penalty) și Paco Alcacer (47).

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fiicei fostului selecționer spaniol Luis Enrique, decedată la vârsta de doar 9 ani. Jucătorii celor două echipe au purtat banderole negre.


România a suferit al doilea eșec din această campanie și va juca următorul meci duminică, la Ploiești, cui Malta (19:00).

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătărușanu - 2. Romario Benzar, 5. Ionuț Nedelcearu, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 3. Alin Toșca - 17. Ciprian Deac (10. Alexandru Maxim, 71), 18. Răzvan Marin, 8. Nicolae Stanciu (11. Ianis Hagi, 63) - 9. George Pușcaș, 13. Claudiu Keșeru (23. Florin Andone, 56). Selecționer: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Ionuț Radu, 16. Florin Niță - 4. Adrian Rus, 7. Gheorghe Grozav, 14. Adrian Constantin Păun, 15. Paul Anton, 19. Mihai Bordeianu, 20. Florin-Bogdan Ștefan, 22. Alexandru Cicâldău.

Spania: 13. Kepa Arrizabalaga - 22. Jesus Navas, 3. Diego Llorente, 15. Sergio Ramos (căpitan), 18. Jordi Alba - 17. Fabian Ruiz, 5. Sergio Busquets, 8. Saul Niguez - 19. Rodrigo (12. Mikel Oyarzabal, 71), 9. Paco Alcacer (4. Mario Hermoso, 85), 6. Dani Ceballos (7. Pablo Sarabia, 76). Selecționer: Robert Moreno.
Rezerve neutilizate: 1. David de Gea, 23. Pau Lopez - 2. Dani Carvajal, 10. Thiago Alcantara, 11. Suso, 14. José Gaya, 16. Rodri, 20. Unai Nunez, 21. Daniel Parejo.

Arbitru: Deniz Aytekin; arbitri asistenți: Eduard Beitinger, Rafael Foltyn; al patrulea oficial: Tobias Stieler (toți din Germania)
 

ACTUALIZARE 10.06 / 23:40 Naționala de fotbal a României a învins echipa Maltei cu scorul de 4-0 (3-0), luni seara, pe Stadionul Național din Ta'Qali, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, informează Agerpres.


Au marcat George Pușcaș (7, 29), Alexandru Chipciu (34) și Dennis Man (90+1).

România a deschis scorul prin George Pușcaș (7), care a reluat în plasă mingea centrată de Bancu. Următorul gol al echipei românești a fost dat tot de Pușcaș (29), cu un șut cu stângul la colțul lung, după o combinație cu Keșeru. Alexandru Chipciu (34) a marcat al treilea gol printr-un șut la vinclu din marginea careului.

Fundașul Nedelcearu a fost scos din joc de Corbolan, care l-a lovit cu genunchiul în față din cădere, determinând spitalizarea acestuia, cu fractură de piramidă nazală.

Repriza secundă a fost mai puțin reușită, dar România a continuat să își creeze ocazii prielnice, cu Dennis Man (90+1) marcând pe contraatac primul său gol la naționala de seniori.

În ultima parte a meciului, Malta și-a creat două situații favorabile, dar Effiong (56) a șutat prin fața porții, iar Mifsud (84) a tras pe lângă poartă din poziție de gol.

Următorul meci al României din această campanie se va disputa cu Spania, pe Arena Națională, în data de 5 septembrie.





 
ACTUALIZARE 08.06/10:00 Naționalele de fotbal ale României și Norvegiei au terminat la egalitate, 2-2 (0-0), vineri seara, pe Stadionul Ullevaal din Oslo, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, după un gol marcat in extremis de tricolori, informează Agerpres

 

România a smuls un punct mulțumită golurilor marcate de Claudiu Keșeru (77, 90+2), după ce scandinavii au condus cu 2-0, prin golurile lui Tarik Elyounoussi (56) și Martin Oedegaard (70).

Echipa românească nu a avut parte de un joc reușit, însă a continuat să lupte și răsplata eforturilor sale nu a întârziat să apară.

Norvegia a deschis scorul în min. 56, prin Tarik Elyounoussi, care a reluat în plasă mingea deviată de Grigore la șutul lui Oedegaard, după o eroare a lui Anton. 

Gazdele au majorat diferența prin Oedegaard (70), care a marcat după o lansare a lui King, trecut subtil de Grigore.

Keșeru (77) a marcat primul gol al României, cu capul, din recentrarea lui Grigore, în urma unui corner executat de Maxim.

Naționala noastră a atacat în valuri, fără prea mult succes, dar finalmente a reușit egalarea, în min. 90+2, tot prin Keșeru, care a marcat din apropiere, din pasa lui Maxim.

România va întâlni luni, în deplasare, echipa Maltei.
 
Norvegia - România 2-2 (VIDEO REZUMAT)

ACTUALIZARE 26.03/ 23:45 Naționala de Fotbal a României a învins marți la Cluj echipa din Insulele Feroe, scor 4-1, în cel de-al doilea meci din preliminariile EURO 2020. 

Primul gol românesc a fosrt marcat de Ciprian Deac de la CFR Cluj cu un șut de 7 metri în minutul 27. Următoarele două goluri au aparținut lui Claudiu Keșeru, la distanță de câteva minute unul de altul.

În minutul 40, oaspeții au înscris printr-o lovitură de la 11 metri executată de Davidsen, după ce Moți l-a faultat pe Olsen. România a marcat al patrulea gol în minutul 63, prin atacantul George Pușcaș.

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu (căpitan) - 2. Romario Benzar (8. Ianis Hagi, 46), 4. Cosmin Moți, 21. Dragoș Grigore, 11. Nicușor Bancu - 17. Ciprian Deac, 10. Nicolae Stanciu (23. Dennis Man, 78), 18. Răzvan Marin, 7. Alexandru Chipciu - 9. George Pușcaș, 13. Claudiu Keșeru (14. Alexandru Cicâldău, 69). Selecționer: Cosmin Contra. Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță - 3. Ionuț Nedelcearu, 5. Tudor Băluță, 6. Cristian Manea, 15. Paul Anton, 19. Andrei Ivan, 20. Dan Nistor, 22. Cristian Săpunaru.

Feroe: 1. Gunnar Nielsen - 9. Gilli Rolantsson, 4. Atli Gregersen (căpitan), 15. Odmar Faero, 3. Viljormur Davidsen - 7. Kaj Bartalsstovu (17. Arni Frederiksberg, 67), 8. Brandur Hendriksson, 18. Heini Vatnsdal (13. Rogvi Baldvinsson, 29), 16. Rene Joensen - 6. Hallur Hansson (10. Solvi Vatnhamar, 77) - 11. Klamint Olsen. Selecționer: Lars Olsen. Rezerve neutilizate: 12. Teitur Gestsson, 23. Karstin Hansen - 5. Bartal Wardum, 2. Magnus Egilsson, 19. Jakup Thomsen.

Arbitru: Halil Umut Meler; arbitri asistenți: Esat Sancaktar, Ibrahim Caglar Uyarcan; arbitru de rezervă: Mete Kalkavan (toți din Turcia) Delegat UEFA: Marton Esterhazy (Ungaria), observator UEFA pentru arbitri: Igor Pristovnik (Croația)

Cartonașe galbene: Rene Joensen (15), Stanciu (16), Moți (39), Chipciu (47), Frederiksberg (82), Grigore (85), Klamint Olsen (86).

ACTUALIZARE 26.03/ 18:15 De la ora 21:45, România întâlnește Insulele Feroe în al doilea meci din Grupa F. Partida se va desfășura la Cluj-Napoca.

Știrea inițială

România a fost înfrântă sâmbătă de Suedia, scor 1-2, în primul meci din cadrul preliminariilor Euro 2020. Singurul gol românesc a fost al lui Claudiu Keșeru, în repriza secundă, la minutul 59 - lovitură de cap de la 6 metri.

În prima repriză, jucătorii români au avut o evoluție slabă, jocul fiind dominat de suedezi, care au marcat primul gol în minutul 33: șut de 6 metri dat de Quaison. La minutul 41, al doilea gol suedez a venit din partea lui Claesson, care a șutat de la marginea careului.

În repriza secundă, echipa României a devenit mai ofensivă însă, în afară de golul executat în minutul 59 de Claudiu Keșeru prin lovitură de cap de la 6 metri, nu a mai  avut alte reușite la poarta adversă.

În minutul 90+2, după o lovitură liberă, Cristi Săpunaru a șutat din 3 metri direct în portarul Olsen. Finalul a aparținut gazdelor, care au ratat trei mari ocazii în ultimele 10 minute.

Partida cu Suedia a fost prima înfrângere pentru Cosmin Contra pe banca naționalei, în meciurile oficiale. Confruntarea Suedia-România a fost prima la nivel oficial din 1994 încoace.

Marți, la Cluj-Napoca, ora 21:45, se va desfășura meciul România - Insulele Feroe.

Au evoluat echipele:
Suedia: 1. Robin Olsen - 2. Mikael Lustig (16. Emil Krafth, 25; 5. Alexander Fransson, 81), 3. Filip Helander, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson - 10. Emil Forsberg (13. Gustav Svensson, 68), 7. Sebastian Larsson, 20. Krsitoffer Olsson, 17. Viktor Claesson - 11. Robin Quaison (8. Alexander Isak, 88), 9. Marcus Berg. Selecționer: Janne Andersson.
Rezerve neutilizate: 12. Kart-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 14. Anton Tinnerholm, 15. Sam Larsson, 18. Sotirios Papagiannopoulos, 19. Sebastian Andersson, 21. Jimmy Durmaz, 22. Ken Sema.

România: 12. Ciprian Tătărușanu - 6. Cristian Manea, 21. Dragoș Grigore, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 11. Nicușor Bancu - 3. Tudor Băluță (19. Andrei Ivan, 78), 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu, 10. Nicolae Stanciu, 20. Alexandru Mitriță (13. Claudiu Keșeru, 46) - 9. George Pușcaș (8. Ianis Hagi, 64). Selecționer: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță - 2. Romario Benzar, 4. Cosmin Moți, 5. Dan Nistor, 14. Alexandru Cicâldău, 15. Paul Anton, 17. Ciprian Deac, 23. Dennis Man.

Arbitru: Michael Oliver; arbitri asistenți: Stuart Burt, Simon Bennett; arbitru de rezervă: Paul Tierney (toți din Anglia)
Delegat UEFA: Ariel Kenneth Scheiman (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Jan Carlsen (Danemarca)
Cartonașe galbene: Grigore (72), Hagi (79), Săpunaru (82), Svensson (90+3), Seb. Larsson (90+4).