ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a câștigat, luni, Heart Award (Premiul Inimii), după evoluția sa remarcabilă din meciul cu Cehia, din primul tur al Fed Cup, potrivit site-ului oficial al competiției, informează Agerpres.
 
Românca le-a avut contracandidate, în urma participării la meciurile din Grupa Mondială și Grupa Mondială II, pe letona Anastasija Sevastova, spaniola Georgina Garcia-Perez și australianca Ashleigh Barty.
 
Simona Halep a purtat inspirație echipei României, care a învins deținătoarea trofeului, cu 3-2, la Ostrava, cauzând prima înfrângere a acesteia pe teren propriu din 2009 încoace. Românca a învins-o fără drept de apel pe Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0, pentru ca, în al doilea meci de simplu, să treacă de fostul lider mondial Karolina Pliskova în trei seturi, cu 6-4, 5-7, 6-4.
 
România s-a calificat în premieră în semifinalele competiției de când aceasta se desfășoară după actualul format.
Fed Cup Heart Award, ajuns la al zecelea an, dorește să recompenseze jucătoarele care și-au reprezentat țara cu distincție și curaj de excepție, demonstrându-și atașamentul pe parcursul  meciurilor din Fed Cup.

Simona Halep a câștigat pentru a doua oară acest premiu. Fiecare câștigătoare primește un cec pe care îl va dona, la alegere, pentru o cauză umanitară. Românca va primi un cec de 3000 USD, iar celelalte laureate, de câte 1000 USD.