ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala României a obținut primul punct de la Campionatul European în urma remizei cu Elveția. Cu toate acestea, românia trebuie să câștige meciul cu Albania pentru se califica în faza eliminatorie a competiției.

„Elveția merita de o mie de ori să câștige meciul cu România. Rezultatul nu reflectă nici pe departe jocul. Nu am câștigat din doup motive: lipsa de eficiență în fața porții și un gol primit din penalty”, au scris cei de la Le Matin, conform Mediafax.

Cu toate acestea, The Mirror este singurul cotidian care laudă prestația României.

„Știam că românii vor fi puternici în apărare, au demonstrat-o în preliminarii. În meciul cu Elveția, mai mult decât în cel cu Franța, au fost încăpățânați și bine organizați. Echipa asta are o atitudine care demonstrează că pot și altceva decât să stea cu spatele la zid. Au trimis oameni în atac în fiecare dintre cele două meciuri de la EURO, fotbaliștii se cunosc foarte bine între ei, își știu jocul unul altuia pe dinafară. Stanciu și Andone au fost lăsați pe bancă, dar Chipciu și Keșeru s-au potrivit perfect. Dacă totul decurge conform planului în meciul cu Albania, nicio echipă nu își va dori să joace cu România în fazele eliminatorii”.

Jurnaliștii de la Eurosport  au făcut o comparație între partida României cu Elveția de la acest EURO cu meciul dintre România și Franța de la turneul din urmă cu 8 ani, confruntare care a fost desemnată cel mai urât meci al întrecerii.

„Ai putea fi iertat dacă ai uitat să urmărești România - Elveția. Era o partidă menită să fie uitată. Un joc insipid, un rezultat ce permite Elveției aproape sigur să iasă din grupă, iar României să vâneze o victorie plauzibilă cu Albania”.