ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni a luat startul cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon, care se desfăşoară în perioada 29 iunie - 12 iulie. În cel dintâi meci al zilei pentru românce, Alexandra Dulgheru a fost eliminată de franţuzoaica Kristina Mladenovic (38 WTA), după o oră şi nouă minute, scor 6-2, 6-1 în favoarea adversarei.

Situaţia a fost echilibrată de Irina Begu (31 WTA), cap de serie numarul 29 la simplu feminin, care s-a impus în faţa rusoaicei Daria Gavrilova (39 WTA), după o oră şi 27 de minute, scor 7-6(6), 6-1.

România a avut un succes şi la dublu, masculin, Florin Mergea&Rohan Bopana (România/India), favoriţii numărul nouă în proba de masculin, trecând de americanul Tim Smyczek şi cehul Jiří Veselý, scor 3-6, 7-6(1), 6-1, la finalul unei partide de o oră şi 29 de minute.