ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Horia Tecău şi perechea sa de joc, olandezul Jean Julien Rojer, au cucerit trofeul de la Wimbledon, după o finală de o oră şi 55 de minute, în care s-au impus, sâmbătă, în faţa britanicului Jamie Murray şi australianului John Peers. Românul şi coechipierul său au câştigat toate cele trei seturi posibile, scorul final fiind 7-6(5), 6-4, 6-4.

Conaţionalul nostru a vorbit „la cald" despre titulatura de campion la Wimbledon, într-o discuţie cu „Prosport". „Sunt foarte fericit. Am mai jucat trei finale. Am câştigat aici de două ori ca junior. Îmi doream să revin şi să mă impun la seniori. A fost greu faptul că am pierdut trei finale şi e extraordinar că am ajuns în a patra.

Pentru noi au fost două săptămâni extraordinare, cu unele meciuri dificile. Am avut ceva emoţii în dimineaţa finalei, pentru că am pierdut trei finale. Îmi doream să abordez meciul cum trebuie, să profit de şanse, să joc aşa cum îmi doresc şi să mă bucur de participare".
 
De remarcat că aceasta a fost prima finală de dublu dintr-un turneu de Mare Şlem câştigată de Horia Tecău, după cea din 2012 de Australian Open, care a fost la mixt. Victoria este cu atât mai savuroasa cu cât vine după trei finale ratate de român pe iarba londoneză, toate alături de suedezul Robert Lindstedt.