ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși favorită în turneul de la Roland Garros, unde era cotată cu a treia șansă de a câștiga competiția și mulți semnalau posibilitatea cuceririi primului ei turneu de Mare Șlem, Simona Halep (3 WTA) a surprins în turul doi, când a fost eliminată de croata Mirjana Lučić-Baroni (70 WTA), în fața căreia a cedat după o oră și 13 minute de joc, miercuri, scor 7-5, 6-1. Comparativ, anul trecut, românca disputa finala aceluiași turneu, unde era învinsă de rusoaica Maria Șarapova (2 WTA).

Încă visez la multe lucruri în această carieră. Dacă am pierdut astăzi nu înseamnă că nu mai pot să joc. Ea a făcut un meci mai bun astăzi. Trebuie să accept această situație și să merg mai departe. A jucat bine, a lovit foarte puternic încă din startul meciului.

Eu n-am putut să-mi fac jocul. A fost mai bună ca mine și a meritat să câștige. Mi-am dorit să lovesc mai tare, dar asta nu se potrivește stilului meu de joc. Trebuie să joc mai mult din ceea ce simt, eu îmi construiesc jocul, nu pot să întorc mai tare.

Trebuie să accept asta, nu e sfârșitul lumii. Încă mai învăț lucruri. Am mai puține emoții acum, decât înaintea meciului. Asta e bine, încă pot zâmbi, sunt relaxată. Nu mai am nimic de făcut la Paris, am pierdut totul", a declarat Simona Halep după meci.

Mirjana Lučić-Baroni a eliminat-o pe Simona Halep și la US Open, în ediția din 2014, unde a învins-o pe conaționala noastră în turul trei. Cu ocazia celei mai recente victorii, croata a comentat: „Când joc cu adevărat bine, asta se întâmplă pe orice suprafață. Mă simt foarte bine pe teren în acest moment".