ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a plecat duminică spre Australia, țara natală a antrenorului ei, Darren Cahill, unde va începe sezonul 2016.

Numărul doi WTA va pregăti Australian Open, prima competiție de Mare Șlem din 2016, cu turneele de la Brisbane (3-9 ianuarie) și Sydney (10-15 ianuarie), dar veștile care vin din tabăra celei mai bune jucătoare de tenis din România nu sunt cele mai bune.

În pauza de iarnă, Halep a preferat să se pregătească fizic alături de Darren Cahill, prima parte a cantonamentului având loc, la fel ca anul trecut, în Poiana Brașov. Chiar dacă în ultimele zile s-a pozat veselă alături de unii dintre membrii familiei, a petrecut Crăciunul acasă și s-a întâlnit cu foștii colegi din școala generală, Simona a fost măcinată în tot acest timp de o problemă de sănătate. Halep a fost răcită, nu s-a putut antrena la potențial maxim, iar plecarea în Australia nu o găsește în cea mai bună stare de sănătate, potrivit prosport.ro.

"N-o să fie ușor pentru că am fost bolnavă cu stomacul în perioada aceasta. Încă mai iau un tratament și sper să fiu aptă sa joc la nivelul cel mai înalt la Bisbane. Vreau doar să-mi revin total, să fiu sănătoasă, apoi urmează obiectivul principal, Australian Open. Am hotârăt să rămân în Australia, e mai ușor, nu mai trebuie să călătoresc așa mult, plus că Darren este din Australia și o să fim la el acasă", a spus Simona, citată de Dolce Sport, în momentul în care a plecat spre Australia.

Față de 2015, Simona a renunțat la turneul de la Shenzen, pe care l-a și câștigat la începutul acestui an, și va începe sezonul la Brisbane, pe 3 ianuarie.