ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O vastă rețea de evaziune fiscală a fost descoperită după o anchetă a poliției financiare italiene, care a efectuat marți percheziții la sediile a 35 de cluburi italiene de fotbal din primele două divizii, vizat fiind și atacantul român Adrian Mutu.
 
Cu această ocazie au fost ridicate numeroase documente, fiind pus totodată sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane euro, potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport. În acest dosar sunt vizate 64 de persoane, între care și conducătorii celor trei grupări din Serie A, Adriano Galliani (AC Milan), Claudio Lotito (Lazio Roma) și Aurelio De Laurentiis (Napoli), dar și fostul conducător al clubului Juventus Torino, Jean-Claude Blanc.

Operațiunea denumită "Fuorigioco", coordonată de procuratura din Napoli, are în vizor un număr de 16 fotbaliști Gustavo German Denis, Quintero, Adrian Mutu, Ciro Immobile, Matteo Paro, Hernan Crespo, Pasquale Foggia, Antonio Nocerino, Marek Jankulovski, Cristian Chavez, Inacio David Fideleff, Ivan Ezequiel Lavezzi, Gabriel Paletta, Emanuele Calaio, Cristian Molinaro, Rios Pavon și Diego Alberto Milito, precizează calciomercato.com.

Sunt vizați de asemenea și alți conducători de cluburi și impresari de jucători, între care și fostul agent al lui Mutu, Alessandro Moggi.

Adrian Mutu (37 ani) a evoluat în Italia pentru cluburile Internazionale Milano, Hellas Verona, Parma, Juventus Torino, Fiorentina și Cesena.

Supranumit "Briliantul", Mutu a revenit în această iarnă în campionatul României, la ASA Târgu Mureș, după un periplu prin India, cu speranța că va fi inclus în vară de selecționerul Anghel Iordănescu în lotul pentru EURO 2016.