ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După decesul lui Daniel Prodan, în Consiliul Județean Satu Mare s-a discutat propunerea ca stadionul Olimpiei să fie redenumit după numele fostului jucător.

Consilierii au fost de acord, cu excepția lui Kereskenyi Dandor de la UDMR, care consideră că Prodan nu a fost un fotbalist chiar atât de talentat încât să merite această onoare.

„L-am cunoscut personal pe Daniel Prodan și nu era un fotbalist atât de mare cum am auzit chiar aici. Era un fotbalist care a jucat cum a putut. În ceea ce privește capacitățile sale morale și intelectuale, despre asta am putea vorbi foarte mult. Nu cred că ar trebui să inițiem un cult unui nepotrivit", a susținut Kereskenyi Dandor, potrivit TV1 Satu Mare.

El a fost contrazis de un alt consilier, care a vorbit despre ce a reprezentat Prodan pentru Satu Mare și despre investițiile pe care le-a făcut el în tinerii jucători.

„Nu voi fi de acord cu ceea ce spune legat de Daniel Prodan. A fost un fotbalist care ne-a și reprezentat cu cinste, a și făcut invetiție în fotbal, în pepinieră, legată de a crește tineri, de a-i pregăti", a declarat Adrian Ștef.

În iunie 2001, Didi Prodan a mers la meciul România-Ungaria, îmbrăcat într-un costum popular românesc. Meciul s-a terminat cu scor 2-0, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2002.