ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Al doilea turneul de Grand Slam al anului, Roland Garros, începe luni cu prima etapă a calificărilor. E pentru prima dată în istorie când sunt televizate și meciurile de calificare pentru tabloul principal. Turneul va putea fi urmărit la noi în țară pe Eurosport, în timp ce calificările vor fi transmise de Eurosport 2.

Competiția de la Paris este una plină de speranțe pentru români, mai ales în ceea ce privește tabloul feminin. Toată țara așteaptă un parcurs lung al Simonei Halep, finalista din 2014. Campioana noastră nu are puncte de apărat, anul trecut fiind învinsă în turul doi de Mirjana Lucic-Baroni.

Rezultatele de pe zgură din acest an sunt foarte bune și toată România visează să avem o nouă câștigătoare la Internaționalele Franței după 38 de ani, de la succesul Virginiei Ruzici din 1978.

Patru românce pe tabloul principal

România atacă Roland Garros-ul din acest an cu patru jucătoare pe tabloul principal. E vorba despre Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Monica Niculescu. Simona Halep va fi cap de serie numărul 5, în timp ce Irina Begu va fi a 28-a favorită a competiției.

Andreea Mitu e a 4-a pe lista de rezervă, însă trebuie să se retragă patru jucătoare de pe tablou pentru a prinde direct competiția principală. În orice caz, Mitu va fi în top 4 favorite pe tabloul calificărilor.

Cel mai probabil, Patricia Țig și Sorana Cîrstea, două dintre performerele de la Madrid, vor evolua în calificări.

Ungur și Copil în calificări

La masculin, România are un contingent mai sărac, cel puțin pe tabloul de simplu. Adrian Ungur și Marius Copil vor juca în calificări, nici un român nu este calificat direct pe tabloul principal.

 Avem în schimb favoriți, dar la dublu. Perechile cu participare românească Horia Tecău/Jean Julien Rojer și Florin Mergea/Rohan Bopanna sunt printre favoriții acestei ediții, potrivit fanatik.ro.

După eliminarea timpurie din turneul WTA de la Roma, Simona Halep și-a luat câteva zile libere înainte de a începe, poate, cel mai important turneu al anului pentru ea.

Simona a venit în țară alături de antrenorul său, Darren Cahill și s-a relaxat la o partidă de golf. În zilele următoare, Halep va merge la Paris pentru a începe pregătirea turneului de la Roland Garros.