ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda faptului că, iniţial, România avea terenul suspendat în vederea partidei cu Finlanda, din preliminariile Campionatului European din 2016, UEFA a revenit asupra deciziei. Astfel, selecţionata lui Anghel Iordănescu va fi susţinută din tribune, în partida programată joi, începând cu ora 21:45.

Mai mult, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că ia în considerare să le ofere intrarea gratuită la acest meci suporterilor care au cumpărat bilete virtuale în cadrul campaniei „Jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată". De altfel, chipurile celor care au achiziţionat tichetele cu valoare zero au fost imprimate pe tricourile de antrenament ale „tricolorilor", iar un colaj cu acestea va fi afişat în vestiarul României.

Reamintim că, iniţial, Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA hotărâse, pe 17 septembrie, că echipa naţională României va disputa cu porţile închise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, şi că FRF va trebui să achite 110.000 de euro, ca urmare a incidentelor din partidele cu Ungaria şi Grecia. Totuşi, instituţia condusă de Răzvan Burleanu a făcut apel la această decizie, mai multe detalii urmând să ofere preşedintele FRF, marţi, într-o conferinţă de presă programată la 10:30.

„În urma pledoariei susţinute astăzi de către juriştii Federaţiei Române de Fotbal în faţa Comisiei de Apel a UEFA, FRF a reuşit să suspende toate sancţiunile care fuseseră decise în prealabil de către Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului continental. Într-un moment decisiv pentru revenirea Echipei Naţionale în elita fotbalului european la o partidă cu ocazia căreia suportul românilor are un rol determinant, fanii pot conduce tricolorii spre EURO 2016!", se arată pe site-ul frf.ro.