ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a acuzat primăria Capitalei, într-o conferință de presă, că nu ia nici o măsură de rezolvare a problemelor legate de Stadionul Național. 

"În acest moment, în spiritul legii și al literei, ne putem asuma responsabilitatea deschiderii Arenei Naționale. Această reponsabilitate înseamnă să-ți iei toate măsurile de prevenție necesare. Am primit suport pentru a mări numărul de jandarmi, de a mari numărul punctelor de control pentru găsirea suporterilor care încearcă să intre cu materiale pirotehnice, dar și suport pentru mărirea numărului de pompieri și de stewarzi pe stadion", a spus Burleanu.
 
Președintele FRF a afirmat că apreciază sprijinul primit din partea Guvernului, care a înțeles că deschiderea Arenei Naționale nu are doar o miză sportivă, ci una națională și a cerut primarului interimar al Bucureștiului să dea în administrare Arena Națională Federației Române de Fotbal:

"Asumarea răspunderii nu însemnă să stai cu mâinile în sân și să te declari neputincios. Să fii responsabil înseamnă să iei decizii importante. Dacă vreți ca oamenii să își amintească de tine, domnule primar interimar al Capitalei, nu mai pierdeți vremea cu afișe electorale, ci luați decizii. Fiindcă astăzi ne holbăm la Arena Națională ca la drobul de sare din povestea lui Creangă. Primăria nu a luat absolut nici o măsură pentru remedierea acestei situații și suntem puși astăzi să ne uităm la acest drob de sare, despre care se spune că va cădea mâine sau poimâine.
 
Domnule primar, va adresez câteva întrebări:

1. Ați întreprins ceva pentru a identifica cine se face vinovat pentru recepționarea acestui acoperiș care nu corespunde planului?

2. V-ați bătut să transmiteți vreun eșantion din acest material de copertină la un laborator acreditat de UE, în ciuda faptului că noi, ca federație, am declarat că ne asumăm toate aceste costuri?

3. Ați demarat vreo acțiune pentru a schimba acest acoperiș, dacă aveți îndoieli că nu este bun?

Este problematic, pentru ca acest stadion a costat mult sau foarte mult, iar acum acest stadion nu poate fi folosit și nu se pot amortiza aceste investiții. Ce face acest primar interimar al Capitalei nu se numește management public, ci populism. 

Cu această ocazie, avansez propunerea Primăriei Capitalei de a da în administrare stadionul Arena Națională către Federația Română de Fotbal.
 
Transmitem un ultimatum primarului interimar. Așteptăm până mâine, la prânz, poziția oficială a primăriei, dacă dorește să-și asume răspunderea, așa cum noi, ca federație, înțelegem să o facem. Dacă până mâine nu primim un răspuns din partea Primăriei, mergem la Cluj. Facem Clujul capitală a fotbalului", este ultimatumul transmis Primăriei Capitalei de Răzvan Burleanu.