ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep nu se implică în scandalul legat de schimbarea numelui arenei Margaret Court și nici nu va boicota partidele care vor avea loc pe acest teren, în cadrul Australian Open.

„Mai întâi, eu respect pe toată lumea. Fiecare face ce vrea. Nu am să comentez asta. Fiecare are viața lui. Cât despre a juca pe acel teren, joc oriunde sunt programată. Organziatorii decid aceste lucruri. Nu au nicio legătură cu mine. Dar dacă voi fi programată pe Margaret Curt, o să joc pe Margaret Court”, a spus jucătoarea română, potrivt News.ro

Fosta jucătoare americană de tenis Billie Jean King a cerut ca numele lui Margaret Court, poate cea mai mare jucătoare din istorie, să nu mai fie folosit pe o arenă de la Melbourne Park.

A doua arenă de pe Melbourne Park a fost redenumită în onoarea australiencei de 75 de ani în 2003.

„Sunt lesbiană. Dacă aș fi în activitate în aceste vremuri, nu aș juca pe această arenă”, a declarat King, în vârstă de 74 de ani.

Margaret Court a declarat, în mai 2017, că în prezent tenisul „este plin de lesbiene” și că acestea existau în sport și atunci când evolua ea, însă într-un număr mult mai mic.

Court a mai spus că nu are nimic împotriva persoanelor gay, ci vrea doar să le ajute.

Margaret Court a afirmat anterior, într-o scrisoare deschisă, că nu va mai circula cu compania aeriană Qantas deoarece aceasta susține căsătoriile între persoane de același sex. 

Margaret Court, fostă număr 1 mondial, a câștigat de-a lungul carierei 24 de titluri de Grand Slam, un record. Ea s-a impus de cele mai multe ori la Australian Open - 11 trofee, de asemenea un record. Court are în palmares 92 de titluri la simplu și 48 la dublu în Era Open.

Fosta sportivă, în vârstă de 74 de ani, este în prezent pastor la Perth.