FC Steaua Bucureşti se va duela cu Rosenborg în play-off-ul Europa League, formaţie împotriva căreia a mai jucat în urmă cu un deceniu, în Champions League, roş-albaştrii fiind eliminaţi. După rezultatul tragerii la sorţi organizate vineri, directorul sportiv de la FCSB, Mirel Rădoi, a prefaţat confruntarea cu formaţia norvegiană.
 
„Nu contează ce s-a întâmplat la meciul de acum 10 ani. Important este ca noi să facem două meciuri bune şi să ne calificăm în grupele UEFA Europa League. Suporterii pot fi siguri că noi vom face tot posibilul pentru a ne întoarce victorioşi de la Trondheim. Cred foarte mult în calificare şi stiu că jucătorii noştri îşi doresc să arate că merită să evolueze la cel mai înalt nivel", a comentat Mirel Rădoi pentru pagina oficială de Facebook a echipei din capitală.

Antrenorul norvegienilor, Kare Ingebrigtsen, s-a declarat mulţumit de rezultatele tragerii la sorţi. „Suntem mulţumiţi cu tragerea la sorţi. Bilbao era cea mai grea echipă, iar pe Legia am fi vrut să o evităm. Steaua este foarte ok pentru noi. Ştiu că va fi foarte greu, dar fotbalul românesc nu este cu mult mai bun decât cel norvegian. Trebuie să dăm totul şi o să-i batem", a spus tehnicianul în vârstă de 49 de ani, potrivit fvn.no.

Pe de altă parte, unul dintre jucătorii echipei norvegiene, Mikael Dorsin, fost fotbalist al lui CFR Cluj, a comentat: „Steaua este o echipă bună, care are suporteri înfocaţi. Va fi frumos să evoluăm acolo. Este multă presiune pe arena lor. Steaua este un adversar dificil. Sperăm să obţinem un rezultat bun în deplasare şi apoi să decidem calificarea în Norvegia".

Amintim că Steaua a fost eliminată de Rosenborg în sezonul 2005/2006, din turul trei preliminar Champions League. La vremea aceea, Mirel Rădoi, căpitanul Stelei în ambele partide, a marcat un autogol, dar şi un gol în partida retur de la Trondheim. Prima manşă a dublei cu Rosenborg se va disputa la Bucureşti, pe 20 august, în timp ce returul este programat în Norvegia, pe 27 august.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews