ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roger Federer a anunțat că a încheiat colaborarea cu antrenorul suedez Stefan Edberg, în staful elvețianului clasat pe locul 3 mondial fiind cooptat fostul jucător croat Ivan Ljubicici.

Totodată, în echipa lui Federer vor rămâne antrenorul Severin Luthi, fizioterapeutul Daniel Troxler și preparatorul fizic Pierre Paganini.

"După doi ani plini de succese, vreau să îi mulțumesc lui Stefan Edberg, idolul meu din copilărie, pentru faptul că a fost de acord să se alăture echipei mele. A fost un vis devenit realitate. Deși trebuia să fie numai pentru 2014, Stefan a fost de acord să extindem parteneriatul și anul acesta, ceea ce am apreciat cu adevărat. M-a învățat multe lucruri și influența lui asupra jocului meu va rămâne. El va fi întotdeauna parte din echipa mea. Severin Luthi, cu care lucrez din 2008, va continua să fie antrenorul meu principal, ajutat de Ivan Ljubicici. Atât Daniel Troxler, fizioterapeutul meu, cât și Pierre Paganini, de mult timp antrenorul meu de fitness, vor rămâne în cadrul echipei", a afirmat Federer, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

La rândul său, Edberg, care a cucerit șase titluri de Grand Slam ca jucător, a declarat că a petrecut doi ani superbi alături de elevul său.

"După un extraordinar an 2014, am decis să mai lucrăm un an în plus, cu mențiunea că era ultimul. Cred că Roger are încă multe de făcut în tenis și că poate câștiga turnee mari", a afirmat Edberg, potrivit lequipe.fr.

Federer, care are în palmares 17 titluri de Grand Slam în carieră, a lucrat cu Edberg din ianuarie 2014, elvețianul câștigând 11 turnee în această perioadă, dintre care șase în acest an. Federer a ajuns în finala ultimei ediții a US Open, pe care a pierdut-o în fața sârbului Novak Djokovici, locul 1 ATP. Suedezul i-a îmbunătățit lui Federer jocul de atac, mai ales stilul serviciu-vole.

În vârstă de 34 de ani, Roger Federer nu are gânduri de retragere, el confirmând participarea la următoarele două ediții ale turneului de la Stuttgart, din 2016 și 2017.