Jucătorii români de tenis Mihaela Buzărnescu și Marius Copil au avut parte de înfrângeri luni la turneul de la Roland Garros.
 
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (31 ani, 33 WTA) a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 58 WTA), cu 6-4, 6-4, luni, după o oră și 25 de minute de la începerea jocului, în prima rundă a turneului de la Roland Garros, primul de Mare Șlem al anului, informează Agerpres.

În setul de debut, Mihaela Buzărnescu a condus cu 1-0 și 2-1, dar apoi Ekaterina Alexandrova a întors scorul și s-a desprins la 5-3, după două break-uri, câștigând setul cu 6-4.

În setul al doilea, românca a avut 3-1 și 4-2, dar apoi a pierdut patru ghemuri la rând (4-6) și meciul.

Tenismanul român Marius Copil (28 ani, 83 ATP) a fost învins de francezul Benoit Paire (30 ani, 38 ATP), cu 6-4, 6-7 (5), 6-0, 6-1, luni, după două ore și 18 minute de la începerea jocului, într-un meci din prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, potrivit Agerpres.

Benoit Paire a început cu break și a reușit să câștige primul set (6-4).

În actul secund, cei doi jucători au mers cap la cap și au intrat în tiebreak, unde Marius Copil a izbutit să încline balanța și să se impună cu 7-6 (5).

În următoarele două seturi, Marius Copil a cedat 11 ghemuri consecutive înainte de a lua și el unul, pierzându-le cu 0-6, 1-6.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews