ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Finlanda, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Națională din București, în Grupa F a preliminariilor EURO 2016.
 
România a smuls in extremis egalul, după un meci pe care l-a controlat 65 de minute, dar pe care a fost la un pas să îl piardă lamentabil.
 
România va juca duminică în Feroe, cu calificarea pe masă, după ce Irlanda de Nord a obținut biletul pentru Euro 2016.

Clasamentul Grupei F
 

Cu toate că UEFA anunţase, iniţial, că partida se va disputa cu porţile închise, la începutul acestei săptămâni forul european a revenit asupra deciziei şi, în urma unei campanii de promovare a echipei naţionale în rândul suporterilor, meciul se va juca cu sold-out la bilete.
 
Fotbaliştii antrenaţi de Anghel Iordănescu vin după trei remize albe consecutive, înregistrate la Belfast, Budapesta şi cu Grecia, acasă. 
Partida de pe Arena Naţională va fi arbitrată de scoţianul Craig Thomson, care va fi ajutat de asistenţii David McGeachie şi William Conquer, arbitrii adiţionali fiind Steven McLean şi Andrew Dallas, în timp ce Douglas Ross va fi rezervă. Potrivit stiri.tvr.ro, Craig Thompson a mai oficiat duelurile România - Olanda (1-4), în preliminariile CM-2014 (16 octombrie 2012) şi Austria - România (2-1), din calificările la CM 2010 (1 aprilie 2009), de altfel şi ultimul din precedentul mandat al lui Victor Piţurcă.
 
Echipe probabile

România: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean - Torje, Stancu, Maxim - Keşeru. Antrenor: A. Iordănescu.

Finlanda: Hradecky - Arkivuo, Moisander, Arajuuri, Uronen - Ring, Toivio, Hamalainen, Hetemaj - Pukki, Pohajanpalo. Antrenor: M. Kanerva.