Delegația României a cucerit 6 medalii (1 aur, 1 argint și 4 bronz) la Campionatele Mondiale școlare de șah, care s-au desfășurat la Iași, informează site-ul chess-results.com.

Campioană mondială la categoria „Fete - 13 ani” a devenit Miruna-Daria Lehaci (CS Politehnica Iași; antrenori: Vasile Manole, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu). 

O medalie de argint, la „Open 11 ani – băieți” a cucerit Robert-Ionuț Creangă (CS Universitar de Șah București). 

Cele 4 medalii de bronz au revenit jucătorilor: Teodor-Cosmin Nedelcu (Clubul de Șah Orizont 64 Brăila) - la „Open 11 ani”; Mihnea-Ionuț Ognean (CSȘ Tg. Mureș) - la „Open 13 ani”; George Stoleriu (CS Politehnica Iași) - la „Open 15 ani”; Mălina-Andreea Aciu (CSM Focșani 2007) - la „Open 15 ani”.

La Campionatul Mondial școlar de șah de la Iași au participat 576 de jucători din 41 de state ale lumii.

Gabriel - Iosif Teodorescu a fost revelația acestei competiții. Debutant, legitimat la CS Politehnica Iași de numai o lună, el s-a clasat pe locul 68 în lume, cu 3,5 puncte. La finalul competiției, luând totul de la zero, Gabi Teodorescu a acumulat și 890 puncte Rating, a primit o frumoasă diplomă de participare și un tricou alb, cu însemnele competiției. 

La începutul Campionatelor Mondiale, Gabriel Iosif Teodorescu era cotat pe poziția 86, dar el a terminat turneul pe locul 68 în clasamentul mondial la 9 ani. Deși el are doar 8 ani!

Campionatul Mondial școlar de șah a fost organizat, în perioada 21-30 aprilie, de Asociația Județeană de Șah Iași, FIDE și Federația Română de Șah. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews