ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delegația României a cucerit 6 medalii (1 aur, 1 argint și 4 bronz) la Campionatele Mondiale școlare de șah, care s-au desfășurat la Iași, informează site-ul chess-results.com.

Campioană mondială la categoria „Fete - 13 ani” a devenit Miruna-Daria Lehaci (CS Politehnica Iași; antrenori: Vasile Manole, Vladimir Danilov, Vlad Ungureanu). 

O medalie de argint, la „Open 11 ani – băieți” a cucerit Robert-Ionuț Creangă (CS Universitar de Șah București). 

Cele 4 medalii de bronz au revenit jucătorilor: Teodor-Cosmin Nedelcu (Clubul de Șah Orizont 64 Brăila) - la „Open 11 ani”; Mihnea-Ionuț Ognean (CSȘ Tg. Mureș) - la „Open 13 ani”; George Stoleriu (CS Politehnica Iași) - la „Open 15 ani”; Mălina-Andreea Aciu (CSM Focșani 2007) - la „Open 15 ani”.

La Campionatul Mondial școlar de șah de la Iași au participat 576 de jucători din 41 de state ale lumii.

Gabriel - Iosif Teodorescu a fost revelația acestei competiții. Debutant, legitimat la CS Politehnica Iași de numai o lună, el s-a clasat pe locul 68 în lume, cu 3,5 puncte. La finalul competiției, luând totul de la zero, Gabi Teodorescu a acumulat și 890 puncte Rating, a primit o frumoasă diplomă de participare și un tricou alb, cu însemnele competiției. 

La începutul Campionatelor Mondiale, Gabriel Iosif Teodorescu era cotat pe poziția 86, dar el a terminat turneul pe locul 68 în clasamentul mondial la 9 ani. Deși el are doar 8 ani!

Campionatul Mondial școlar de șah a fost organizat, în perioada 21-30 aprilie, de Asociația Județeană de Șah Iași, FIDE și Federația Română de Șah.