ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa națională de rugby a României a învins în deplasare, după o partidă în care și-a dominat tactic adversarul, formația Rusiei, cu rezultatul de 30-10, în etapa a 3-a a Rugby Europe Championship, competiție criteriu de calificare la Cupa Mondiala din 2019, anunță site-ul Federației Române de Rugby.

Încă din primele minute ale partidei, România a avut inițiativa, iar presiunea echipei noastre se putea materializa în minutul 5 prin Mădălin Lemnaru, însă acesta nu a ajuns la timp pentru a culca balonul în terenul de țintă al gazdelor. Trei minute mai târziu, Ionel Badiu a profitat de un rebond și a marcat prima încercare a partidei, respectiv prima iîcercare personală în tricoul „Stejarilor”.
 
Florin Vlaicu a transformat și astfel a depășit borna celor 800 de puncte marcate pentru echipa națională, în replica fundașul Yuri Kușnarev având șansa de a reduce ecartul, acesta însă a irosit tentativa de țintă avută la dispoziție. „Urșii” au rămas în ofensivă și același Yuri Kușnarev a pătruns periculos către terenul nostru de țintă, însă Ionut Dumitru a evitat pericolul cu un placaj decisiv.
 
Până în minutul 26 s-a jucat cu precădera între cele două linii de 22, moment în care Valentin Calafeteanu a trimis un balon peste defensiva gazdelor, Yuri Kușnarev nu a intuit corect traiectoria balonului pe care l-a interceptat Mădălin Lemnaru, eseul acesuia transformat de Florin Vlaicu ducând scorul la 14-0 în favoarea noastră.
 
Ne puteam desprinde la 17 puncte în minutul 33, dar de la 45 de metri față de butul advers, Valentin Calafeteanu a ratat o lovitura de pedeapsa. În schimb Yuri Kușnarev a fost precis, acesta stabilind rezultatul pauzei 14-3 în favoarea României.
 
În partea secundă, „Stejarii” au început prin a-și consolida avantajul, astfel că, prin ieșirea lui Florin Vlaicu accidentat, Valentin Calafeteanu a preluat postul de transformer și în minutele 45 si 47 a concretizat două lovituri de pedeapsă, ambele de la peste 35 de meri distanță față de butul rușilor.
 
Rusia a revenit și a fost mai prezentă în joc, „Stejarii” fiind nevoiți să evolueze în 14 jucători după ce Jody Rose a văzut cartonșul galben. Echipa noastră a gestionat însă perfect cele zece minute de inferioritate și, fără a primi puncte, a izbutit să bată din nou defensiva adversă prin eseul lui Viorel Lucaci, după un mol de margine.
 
Finalul a fost spectaculos pentru că Rusia a marcat o încercare prin Valeriy Morozov, iar apoi până la ultimul fluier al arbitrului s-a jucat pe contre. Jody Rose a interceptat un balon și nu a mai putut fi oprit în cursa sa către cel de-al patrulea eseu, astfel că „Stejarii” s-au ales în urma victoriei și cu bonusul ofensiv.
 
În acest moment România are două victorii din trei partide și nouă puncte acumulate în clasamentul ediției 2017 a Rugby Europe Championship, următoarea partidă a „Stejarilor” fiind programata pe 11 martie la Bruxelles unde vom întâlni Belgia.