ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa naţională de handbal feminin s-a impus în partida tur cu Serbia, sâmbătă, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial, scor 32-26, victorie care a coincis cu primul meci al tehnicianului suedez Thomas Ryde, care antrenează formaţia româncelor. 

În prima repriză s-a remarcat pozitiv portarul ţării noastre, Paula Neagu, care a apărat nouă lovituri dificile, în vreme ce în a doua parte a jocului au ieşit în evidenţă Cristina Neagu, Ada Nechita şi Oana Manea. Meciul decisiv se va disputa sâmbăta viitoare, la Cluj-Napoca.

România este singura naţională care a reuşit să se califice la toate edițiile Campionatelor Mondiale din istorie. Pentru a păstra recordul, jucătoarele noastre trebuie să treacă de vicecampioana lumii. În plus, echipa care va pierde această dublă va rata și șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice din Brazilia de anul viitor.