ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala de fotbal a României a învins Georgia cu scorul de 5-1 (2-0), vineri seara, pe Arena Națională din București, în ultima repetiție înaintea participării la EURO 2016.

Tricolorii au întâmpinat o rezistență palidă din partea Georgiei, care a spus serios umărul la acest succes categoric, conturat prin golurile marcate de Adrian Popa, Aleksandr Amisulașvili (autogol), Nicolae Stanciu, Gabriel Torje, Claudiu Keșeru, respectiv Cosmin Moți (autogol).

Adrian Popa a profitat de o eroare a lui Lașa Dvali și a deschis scorul în minutul 2, după care Aleksandr Amisulașvili a avut o intervenție nefericită la centrarea lui Raț și și-a trimis mingea în proprie poartă. Tricolorii au continuat să asalteze poarta lui Kvashvadze, dar acesta a fost la post la șutul lui Stanciu. România a fost aproape de gol în minutele 12 și 18, dar Bogdan Stancu și Adi Popa au trimis mingea în bară, potrivit Agerpres.

Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a început excelent și repriza a doua, Nicolae Stanciu marcând al treilea gol al partidei , după o pasă venită de la adversar.

Hoban a ratat o bună ocazie, șutul său din poziție favorabilă trecând mult pe lângă poartă. Stanciu a tras peste poartă din lovitură liberă, dar și oaspeții au avut o situație notabilă, însă șutul lui Mcedlidze s-a dus în plasa laterală.

Oaspeții au reușit să înscrie în cele din urmă în minutul 67, prin autogolul lui Cosmin Moți, care a reluat în plasa propriei porți o centrare venită de pe partea stângă a atacului georgian, presat fiind de Levan Mcedlidze.

Al patrulea gol a fost marcat pe contraatac, Chipciu și Torje evitând poziția de ofsaid și scăpând singuri cu portarul: primul a pasat, Torje marcând fără opoziție. Claudiu Keșeru a marcat și el cu un șut de la distanță, deviat de Aleksandr Amisulașvili.

Kvilitaia a irosit o mare oportunitate de gol, fiind deposedat in extremis în careul mic. Ultima mare ocazie de gol a fost ratată de Chipciu (90+3), în situație de singur cu portarul.

Tricolorii au încheiat în forță pregătirile pentru turneul final din Franța, după două rezultate și prestații mai puțin convingătoare, 1-1 cu RD Congo și 3-4 cu Ucraina, ambele în stagiul din Italia.

Peste exact o săptămână, România va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Franței, echipa gazdă (10 iunie, Stade de France, 22,00). România va mai întâlni în Grupa A echipele Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie).