ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa României a ocupat locul întâi la European League, competiție organizată pe pagina chess.com, cel mai mare site de șah online, a declarat super-adminul al echipei românești Radu Cernea.

La concurs participă anual iubitori ai șahului, dar la competiții iau parte deseori și mari maeștri, maeștri internaționali sau maeștri naționali de șah. Printre jucătorii titrați din echipa României se află Daniel Baratosi (maestru internațional), Cristina Foișor (mare maestru internațional feminin) și Dan Marian Grosu (maestru național).  

De asemenea, pe chess.com sunt prezenți actualul campion mondial de șah Magnus Carlsen, fostul campion mondial de șah Viswanathan Anand, precum și mulți dintre cei mai mari maeștri de șah de top, ca Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Wesley So, Anish Giri sau Alexei Shirov.

"Astfel de meciuri între echipe durează luni întregi, iar concentrarea trebuie să fie constantă, altfel o singură mutare greșită, după 50 de mutări bune, poate duce la pierderea partidei", a declarat Radu Cernea, pentru Agerpres.