ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Romfilatelia a introdus în circulație o emisiune de mărci poștale reprezentând-o pe Simona Halep, informează siteul instituției.

Timbrul emisiunii de mărci poștale reproduce o secvență dintr-un meci al Simonei Halep, iar marginea dantelată ilustrează momentul ridicării triumfale a trofeului cucerit la Roland Garros.

Scopul acestei emisiuni de timbre este acela de a onora performanța jucătoarei de tenis, ajunsă pe locul unu mondial, precizează sursa citată.

Simona Halep a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare.

Cariera Simonei lucătoare de tenis a cunoscut o ascensiune începând cu anul 2013, pe care l-a încheiat pe poziția 11 în clasamentul Women’s Tennis Association (WTA).

De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câștigat alte 17 turnee WTA.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a acordat Simonei Halep, în ianuarie 2015, pentru rezultatele deosebite obținute, titlul de „Sportivul anului”.

Simona Halep a câștigat în 9 iunie 2018 turneul de Grand Slam de la Roland Garros , devenind cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.