ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românca Roxana Mărăcineanu, prima campioană mondială la proba 200 metri spate din istoria natației franceze, devine ministru al Sporturilor în locul Laurei Flessel. Născută pe 7 mai 1975 la București, Roxana Mărăcineanu s-a mutat în Franța la vârsta de nouă ani, împreună cu familia sa.
 
În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franța care a cucerit titlul mondial la natație. În anul 1999, Roxana Mărăcineanu a cucerit titlul de campioană europeană la aceeași probă, la Istanbul (Turcia). În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu. Conform economica.net,  Roxana avea să declare presei franceze că a plâns când s-a intonat imnul României: „Pentru că e și imnul meu. M-am născut de două ori. Prima oară la București, apoi, la nouă ani, în Franța. În același timp, o bogăție și o durere".
 
Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant sportiv în televiziune și a îmbrățișat și o carieră politică, fiind aleasă consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger și are doi copii.