România îşi pregăteşte revenirea istorică în cadrul Grupei Mondiale de Fed Cup, fetele noastre urmând să se dueleze cu selecţionata Cehiei. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a oferit câteva detalii despre dispută:

„Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România - Cehia, nu poate fi desfăşurat decât în cea mai mare şi mai modernă sala pe care o are ţara noastră, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ţinem şi promisiunea de a ajunge în cât mai multe oraşe din România cu cele două echipe tricolore, Fed Cup şi Cupa Davis, după Braşov, Sibiu, Galaţi şi Constanţa.

După şapte victorii consecutive, echipa României de Fed Cup ne-a adus după două decenii în Grupa Mondială, unde va întâlni, încă din primul tur, deţinătoare a opt trofee de Fed Cup, ultimul câştigat anul trecut şi posibil să şi-l însuşească şi anul acesta - Cehia. Va fi un meci greu, în care vor fi implicate cel puţin patru jucătoare din top 10 WTA. Însă, având experienţa altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, vor fi gata să susţină din tribune încă un succes al tricolorelor".
 
Amintim că echipa noastră de FedCup s-a calificat în Grupa Mondială după o pauză de 22 de ani, reuşind să se impună în barajul disputat împotriva Canadei. Partidele cu Cehia se vor desfăşura în perioada 6-7 februarie 2016. De data aceasta, din selecţionata României este de aşteptat să facă parte şi Simona Halep, care a lipsit la duelul precedent, supus presiunii, împotriva Canadei. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews