ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Naţională de investiţii a semnat contractele pentru construirea a două noi stadioane moderne în România: unul la Craiova cu o capacitate de 30.000 de locuri şi celălalt la Târgu Jiu, care va avea o capacitate de 12.000 locuri.

Contractele pentru noile stadioane au fost semnate între operatorii economici desemnaţi şi Compania Naţională de Investiţii. 

Pentru stadionul de la Târgu Jiu serviciile de reabilitare şi extindere a stadionului municipal Tudor Vladimirescu vor dura 18 luni, iar actualul stadion cu 9.200 de locuri va fi îmbunătăţit, viitoare arenă urmând să aibă o capacitate de 12.4000 de locuri pentru spectatori, în tribune acoperite. 
 
”Noul complex va asigura facilităţile pentru a găzdui meciuri din campionatele europene, la cerinţele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor. Stadionul Municipal se va reconforma: tribunele existente vor fi demolate, iar în locul lor vor fi construite noi corpuri. Terenul de fotbal existent, cu dimensiuni regulamentare între tuşe de 105x68 metri, va fi păstrat, fiind înierbat şi în bună stare, iar pista de atletism cu suprafaţa sintetică va fi extinsă la 6 culoare, pentru competiţii outdoor”, se arată în comunicatul MDRAP. Pentru sportivi vor fi asigurate 38 de camere, 2 apartamente şi o sala de mese cu vedere spre tribune. 

A doua mare investiţie este construirea stadionului din Craiova după demolarea actualului stadion ”Ion Oblemenco”. Noul complex sportiv va avea conceput un stadion care va putea găzdui competiţii europene şi internaţionale de fotbal, dar şi pentru rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Totodată, pe el se vor putea organiza concercte, târguri, expoziţii sau evenimente culturale sau sociale. 

”Stadionul, cu un regim de înălţime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori, o suprafaţă a terenului de 76.971 mp şi o suprafaţă construită la sol de 21.720,7 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal şi zone verzi, cai de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1200 de locuri de parcare în interiorul complexului şi 2.000 de locuri pe o rază de 2km”, susţine Ministerul Dezvoltării.
 
În acest moment, în România mai există stadioane moderne la Cluj-Napoca, Bucureşti şi Ploieşti.