ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sampdoria a încheiat cea mai recentă ediţie de Serie A pe locul şapte, însă a profitat de problemele financiare ale concitadinei Genoa, clasată cu o poziţie mai sus, şi a primit dreptul de a juca în Europa League. Asta până când a intrat în atenţia Federaţiei Italiene de Fotbal, pentru un punct de penalizare primit în urma unui meci aranjat, Bari-Sampdoria, care datează din aprilie 2011.

Mai exact, în vara lui 2012, Sampdoria a început sezonul cu un punct de penalizare şi, conform regulamentelor UEFA, dacă o echipă a fost implicată în ultimii trei ani în blaturi, este descalificată din cupele europene. În acest moment, echipa este sub investigaţie, iar oficialii speră că nu vor fi măsuri care să-i afecteze, întrucât la vremea aceea nu s-a dovedit vinovăţia echipei, ci doar a unui fost jucător al grupării genoveze, Stefano Guberti.

După ce UEFA a cerut Federației Italiene de Fotbal să investigheze cazul, Sampdoria poate pierde locul de cupe europene, caz în care va fi înlocuită în competiţie de Internazionale Milano, următoarea clasată în campionatul trecut. Dacă va fi exclusă din competiţia continentală, Sampdoria va putea apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne.
 
Comparativ, Torino, care a primit aceeași sancțiune în 2012, respectiv un punct de penalizare, a putut evolua totuși anul trecut în Europa League, diferenţa fiind că atunci Federaţia Italiană de Fotbal nu a anunţat UEFA pentru implicarea clubului în meciuri trucate, în vreme ce acum forul european s-a sesizat singur.