ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost penalizată cu 24 de puncte din pricina datoriilor către cinci foști jucători, CFR Cluj a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și săptămâna aceasta își „joacă" șansa anulării sancțiunii, caz în care ar reveni printre primele clasate din Liga I. Pe lângă cele două părți, clubul și FRF, care își vor susține pledoaria, vor mai fi chestionați, prin teleconferință, și jucătorii în cauză, Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei.

FRF militează pentru depunctare, argumentând că atât Comisia de Disciplină, cât și Comisia de Recurs au penalizat echipa din pricina litigiilor cu fotbaliștii amintiți. De cealaltă parte, reprezentanții CFR susțin că deciziile au fost nejustificate, pentru că în ziua penalizării clubului a fost deschisă procedura de insolvență. Dacă va primi punctele înapoi, formația ardeleană va urca pe locul trei din clasamentul intern.

Într-o declarație acordată pentru „Prosport", avocatul lui CFR Cluj, susține că „interesul jucătorilor ar trebui să fie ca clubul să termine cât mai sus în clasament, să ia cât mai mulţi bani din drepturile TV şi să le poate plăti salariile", cu toate că s-a ajuns în această situație tocmai pentru că finanțatorii clubului nu au respectat clauzele contractuale și nu și-au plătit fotbaliștii.

După înfățișarea de marți de la Laussane, decizia este așteptată vineri de o săptămână și, dacă CFR Cluj ar urca pe locul trei și ar încheia campionatul pe aceată poziție, ar încasa 2,7 milioane de euro din drepturile de televizare, care ar putea rezolva datoriile către jucători, ar grăbi ieșirea din insolvență și ar putea reprezenta un ajutor pentru prelungirea contractelor cu unii fotbaliști.

Cea mai sumbră ipoteză pentru CFR ar fi ca TAS să păstreze decizia de depunctare, situație în care echipa clujeană va retrograda în eșalonul secund, ceea ce ar duce la plecare jucătorilor și la îngreunarea situației de insolvență. Acest lucru ar face ca aproape toţi jucătorii să plece, iar planul de reorganizare ar fi greu de respectat. Decizia de la TAS va avea efect şi în lupta pentru evitarea retrogradării, unde locul 12 va deveni retrogradabil, dacă echipa clujeană îşi va recapata punctele.