Scene total neașteptate la Rio, acolo unde Aurelie Muller (Franța) a fost descalificată după ce și-a obstrucționat o adversară. Aceasta a acuzat-o pe sportiva din Hexagon că a încercat să o înece.

Olandeza Shanon Van Rouwendaal a cucerit medalia de aur în proba feminină de înot 10 km în ape libere din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, desfășurată luni în apropierea plajei Copacabana.

Vicecampioana mondială a fost înregistrată cu timpul de 1h 56min.32sec.1/10 la capătul acestei probe de maraton acvatic, reușind să le devanseze pe italianca Rachele Bruni (1h56min.59sec.5/10) și pe brazilianca Poliana Okimoto (1h56min.51sec.4/10), medaliate cu argint, respectiv bronz.

Franțuzoaica Aurelie Muller s-a clasat inițial pe poziția a doua, însă a fost descalificată ulterior. Folosindu-se de proba video, arbitrii au decis că Aurelie a avut un comportament nesportiv, potrivit digisport.ro.

"Sportiva din Franța m-a băgat la fund. M-a ținut și nu m-a lăsat să pun mâna pe tabela de finish. Sunt fericită că judecătorii au luat decizia corectă", a spus la final Rachele Bruni, care a transformat bronzul în argint.

Decizia a promovat-o pe pe Poliana Okimoto, din Brazilia, pe locul 3, ea aducând astfel prima medalie olimpică din istoria Braziliei la această probă.