Scene total neașteptate la Rio, acolo unde Aurelie Muller (Franța) a fost descalificată după ce și-a obstrucționat o adversară. Aceasta a acuzat-o pe sportiva din Hexagon că a încercat să o înece.

Olandeza Shanon Van Rouwendaal a cucerit medalia de aur în proba feminină de înot 10 km în ape libere din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, desfășurată luni în apropierea plajei Copacabana.

Vicecampioana mondială a fost înregistrată cu timpul de 1h 56min.32sec.1/10 la capătul acestei probe de maraton acvatic, reușind să le devanseze pe italianca Rachele Bruni (1h56min.59sec.5/10) și pe brazilianca Poliana Okimoto (1h56min.51sec.4/10), medaliate cu argint, respectiv bronz.

Franțuzoaica Aurelie Muller s-a clasat inițial pe poziția a doua, însă a fost descalificată ulterior. Folosindu-se de proba video, arbitrii au decis că Aurelie a avut un comportament nesportiv, potrivit digisport.ro.

"Sportiva din Franța m-a băgat la fund. M-a ținut și nu m-a lăsat să pun mâna pe tabela de finish. Sunt fericită că judecătorii au luat decizia corectă", a spus la final Rachele Bruni, care a transformat bronzul în argint.

Decizia a promovat-o pe pe Poliana Okimoto, din Brazilia, pe locul 3, ea aducând astfel prima medalie olimpică din istoria Braziliei la această probă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews