Echipa Națională de Handbal Feminin are, începând de astăzi, un nou antrenor: Ambrosio José Martín Cedres, Antrenorul Anului în 2013 și 2014, câștigător de două ori al Ligii Campionilor și al multor alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia Handbalului Național Feminin, anunță Federația Română de Handbal.

Suedezul Tomas Ryde, care a condus Naționala Feminină în ultimele 16 luni, se va dedica mai departe "carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunități deosebite”, se aratăîn comunicatul FRH.

"Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Național. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesioniști din handbalul mondial, atât la naționala de fete, cât și la naționala de băieți, condusă de Xavi Pasqual. Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România și le mulțumesc lui Costică Buceschi și lui Eliodor Voica pentru contribuția lor la acest proiect. Sunt convins că mixul de experiență internațională și înțelegere a competiției locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel.
 
Un mare mulțumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră și rezultatele excepționale obținute împreună. Mult succes în proiectele viitoare”, a spus Alexandru Dedu - Președinte al Federației Române de Handbal. 

Pentru Naționala de Senioare a României, Ambros Martin va face echipă cu actualul antrenor secund, Costică Buceschi și cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri, potrivit prosport.ro. El va conduce în paralel și echipa de club Gyori Audi ETO KC.