ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep ocupă a treia poziție WTA începând de săptămâna aceasta, după ce rusoaica Maria Șarapova a urcat pe locul doi, grație câștigării finalei de la Roma, competiție în care românca s-a oprit în penultimul act. 

Irina Begu (30 WTA, în urcare cu un loc), eliminată în optimi de finală la Roma, şi Andreea Mitu (99 WTA, în progres cu două poziții) se află la cea mai bună clasare din carieră, în vreme ce prezența româncelor în Top 100 este întregită de Alexandra Dulgheru (50 WTA, în urcare de pe 72 WTA) și Monica Niculescu (69 WTA, în urcare două locuri).

În Top 200 se mai află trei sportive din țara noastră: Sorana Cârstea (145 WTA, progres de o poziție), Patricia Maria Ţig (de pe 177 WTA pe 176 WTA) și Ana Bogdan (178 WTA, de pe 181 WTA). La dublu le avem pe Monica Niculescu (49 WTA, menținere), Irina Begu (53 WTA, în urcare de pe 55 WTA), Raluca Olaru (56 WTA, de pe 57 WTA) și Elena Bogdan (88 WTA, menținere).