ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte FIFA, pe care o va mai deţine, temporar, până la numirea unui alt om în această postură, Sepp Blatter a anunţat când vor fi alegerile pentru preşedinţie. Astfel, pe 26 februarie 2016 va fi ales noul conducător al forului mondial.

Sepp Blatter a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat: „După ce am fost reales preşedinte al FIFA cu 133 de voturi, presiunea pe care am simţit-o, legală, politică şi din mass-media, însemna că trebuia să iau o decizie specială. Am făcut-o. În termeni fotbalistici, am degajat mingea în afara terenului.

Asta am făcut atunci când mi-am pus mandatul la dispoziţie, însă sunt în continuare preşedintele reales al FIFA şi din această postură vorbesc acum. Am luat câteva decizii importante, una fiind convocarea unei noi adunări generale pentru alegerea unui nou preşedinte. Datoria mea este, de acum, aceea de a apăra aceasta instituţie. Le urez succes tuturor candidaţilor la alegeri".
 
Totodată, elveţianul a precizat că nu doreşte să mai candideze la aceste alegeri. Amintim că Sepp Blatter a anunţat că îşi pune mandatul de preşedinte la dispoziţia FIFA, la numai patru zile după ce a fost reales în funcţie. Această decizie a fost luată după ce autorităţile americane au arestat mai mulţi oficiali FIFA, în cadrul unui scandal de corupţie.