ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joseph Blatter a câștigat al cincilea mandat la șefia FIFA, după ce Prințul iordanian Alin bin Al Hussein s-a retras.

La primul tur de scrutin, Blatter a obținut 133 de votui, iar Prințul Ali 73 de voturi, motiv pentru care a fost nevoie de organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. Totuși, contracandidatul lui Blatter s-a retras, așa că acesta a câștigat, potrivit Mediafax.

La Congresul de la FIFA au votat reprezentanți a 209 federații membre.

Alegrea președintelui FIFA are loc în contextul unui scandal în care sunt implicați mai mulți oficiali ai forului mondial. Şapte oficiali au fost reţinuţi, miercuri, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie.
 
Aceștia sunt suspectați de spălare de bani, înșelăciune și fraudă pentru fapte comise în ultimii 20 de ani, referitoare la atribuirea ilegală pentru desfășurarea unor ediții ale Cupei Mondiale, precum și pentru cedarea drepturilor TV și de publicitate, totalizând peste 100 de milioane de dolari.