ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, se teme că va fi arestat în cazul în care va pleca din Elveţia, după scandalul de corupţie care a zguduit instituţia pe care o conduce până îi va expira mandatul din funcţia din care a demisionat. În urma acestui context, 14 persoane au fost deja arestate. 

Până în acest moment, Sepp Blatter nu a fost acuzat de ceva, însă a decis să se retragă din postul pe care-l deţine din 1998, deşi trecuse puţin timp de la obţinerea celui de-al cincilea mandat. La cei 79 de ani ai săi, elveţianul se teme de o posibilă arestare. „Nu pentru că americanii ar avea ceva concret împotriva mea, ci pentru că arestarea mea ar crea senzaţie.

Până când totul se va lămuri, nu voi risca să călătoresc. După tsunami, am avut nevoie de puţin timp pentru a mă recupera. Dubiile reprezintă unul dintre marii duşmani ai unui lider, dar am încredere în ceea ce fac", a declarat omul din conducerea FIFA. Totodată, Sepp Blatter a menţionat că nu-şi mai doreşte să concureze pentru funcţia deţinută: „Nu intenţionez să candidez din nou. Dar sunt aici ca să lupt. Nu pentru mine, ci pentru FIFA".