ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul american Serena Williams a învins-o pe jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (20 WTA) în finala de la Wimbledon, cucerind cel de-al 21-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa. Învingătoarea a avut nevoie de o oră şi 24 de minute, impunându-se în două seturi, cu 6-4, 6-4.

Despre Serena Williams se poate spune că pare de de neoprit în acest an, după victoriile anterioare de la Australian Open şi Roland Garros, numărul unu mondial având acum în palmares şi cea mai recentă ediţie de pe iarba londoneză de la Wimbledon. De remarcat că americanca a câştigat pentru a şasea oară trofeul de la All England Club, după reuşitele din 2002, 2003, 2009, 2010 şi 2012. 

Din cele 25 de finale de Grand Slam disputat de sportiva de 33 de ani, singurele jucătoare care au învins-o au fost sora ei, Venus Williams (US Open 2001, Wimbledon 2008), rusoaica Maria Şarapova (Wimbledon 2004) şi australianca Samantha Stosur (US Open 2011).

De menţionat că, de partea cealaltă, Garbiñe Muguruza are doar 21 de ani şi s-a aflat la prima finală majoră a carierei, fiind prima iberică ajunsă într-un ultim act după episodul din 1996, care a avut-o în prim-plan pe Arantxa Sanchez-Vicario (1996). Meciul dintre Serena Williams şi Garbiñe Muguruza a constituit cea de-a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare, americanca conducând cu 3-1.