ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor de la turneul de tenis de la Roland Garros. Simona Halep, a treia favorită, va juca în runda inaugurală cu rusoaica Evghenia Rodina (91 WTA).

 

Halep, finalistă anul trecut la turneul de la Paris, nu a mai jucat până acum cu rusoaica de 26 de ani.

Irina Begu (24 ani), cap de serie nr. 30, o va înfrunta în primul tur pe americanca Bethanie Mattek-Sands (30 ani, 164 WTA), pe care a învins-o în ambele partide de până acum: în 2012 la Linz, cu 6-4, 1-6, 6-2, în sferturile de finală, și anul acesta la Rio de Janeiro, în optimi, cu 6-2, 6-4.

Alexandra Dulgheru (50 WTA) va avea un adversar accesibil, americanca Nicole Gibbs (22 ani), care ocupă locul 97 în ierarhia mondială, în schimb Monica Niculescu (69 WTA) va avea o misiunea foarte grea, cu Carla Suarez Navarro (Spania), numărul 8 mondial, în fața căreia a pierdut toate cele trei meciuri de până acum.

Andreea Mitu (99 WTA) are și ea o adversară accesibilă, franțuzoaica Alize Lim (24 ani), aflată pe 285 în lume.

România are șansa de a avea și a șasea reprezentantă pe tabloul principal de simplu la Roland Garros, dacă Sorana Cîrstea va câștiga meciul decisiv de vineri, cu Veronica Cepede Royg (Paraguay).