ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep ajunge pe locul 3 în clasamentul WTA publicat luni, părăsind Top 2 WTA după 595 de zile. Pe locul 2 se clasează Petra Kvitova din Cehia și pe locul 1, Naomi Osaka din Japonia.

Naomi Osaka, în vârstă de 21 de ani, ocupă poziția 1 în clasamentul mondial de tenis profesionist (WTA), după ce a câștigat titlul la turneul Australian Open 2019 în finală cu Petra Kvitova. Este al doilea Grand Slam din cariera tinerei asiatice, după cel câștigat în septembrie anul trecut la US Open.
 
După eșecul suferit la Melbourne, Simona Halep a urmărit de la distanță confruntarea dintre Osaka și Kvitova, având cuvinte de laudă pentru cele două sportive: „A fost una dintre cele mai bune finale pe care le-am văzut vreodată! Naomi, felicitări pentru câștigarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam și obținerea numărului unu mondial! De asemenea, felicitări Petrei Kvitova pentru un turneu grozav și pentru această revenire!”, le-a transmis Halep într-o postare publicată pe Instagram.
 
Românca va trebui să recupereze în următoarea perioadă cele 1400 de puncte care o despart de prima poziție în clasamentul mondial de tenis profesionist. Va juca în deplasare la întâlnirea de Fed Cup contra Cehiei (5-9 februarie), apoi în turneele de la Doha și Dubai (Qatar Open, 11-16 februarie, respectiv Dubai Tennis Championships, 17-23 februarie).
 
La cele două turnee asiatice, Simona Halep va fi însoțită de Thierry van Cleemput.