ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu oferit pentru Basilica.ro în contextul primirii celei mai înalte distincții a Patriarhiei Române, Simona Halep și-a mărturisit evlavia pe care o are față de Maica Domnului, menționând că credința în Dumnezeu i-a fost insuflată „din familie”.

„Niciodată nu m-am ferit să mărturisesc credința în public”, a afirmat câștigătoarea turneului de la Wimbledon, care se însemnează întotdeauna cu semnul Sfintei Cruci înainte de meciurile de tenis și mulțumește Celui de Sus după victoriile obținute.

Întrebată care este sfântul cel mai drag pe care îl cheamă în ajutor, Simona Halep a răspuns: „Maica Domnului e mereu în gândul meu!”

Jucătoarea de tenis a dovedit un atașament puternic față de familie, dedicând trofeul de la Wimbledon mamei sale. Întrebată despre cât de mult ajută relația sănătoasă cu părinții în formarea unui tânăr, sportiva de 28 de ani a răspuns că, pentru a realiza lucruri mărețe în viață, este nevoie de sprijinul total al părinților, fără de care nu se poate câștiga puterea interioară necesară.

Reporterul Basilica.ro a făcut o paralelă între întrecerile sportive și lupta duhovnicească, observând că în scrierile Sfinților Părinți se utilizează termeni sportivi pentru a descrie nevoințele duhovnicești sau eforturile spirituale, în special pentru că în ambele domenii este necesară disciplină și perseverență. Întrebată cât de mult au cântărit aceste valori în atingerea performanțelor sale sportive, Simona a răspuns că disciplina este cea mai importantă latură a performanței, iar perseverența este necesară pentru a putea merge înainte după fiecare eșec.

Cu privire la activitățile extra-liturgice pentru copii și tineri desfășurate de Biserică, printre care se regăsesc diverse competiții sportive pentru copii la nivel parohial și eparhial, sportiva a fost întrebată ce părere are despre aceste inițiative ale Bisericii. „O inițiativă deosebită. Sportul e bun pentru sănătate și pentru relaxare mintală. Toți avem nevoie de energie pozitivă, iar sportul ajută foarte mult”, a răspuns Simona Halep.

Biserica Ortodoxă Română a recompensat performanțele jucătoarei române de tenis, precum și atitudinea de mărturisitoare a credinței în public, acordându-i distincția „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a afirmat că „Simona Halep este pentru mulți tineri un simbol al hărniciei, al perseverenței și al speranței”, acestea constituind valori creștine încurajate de Biserică.

„Sunt foarte credincioasă”, a mărturisit sportiva. „Cred în Dumnezeu foarte mult. Știu că fără Dumnezeu nu aș fi putut să ajung aici”, a declarat Simona Halep la primirea Crucii Patriarhale.