Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe Alexandra Dulgheru (72 WTA), vineri, asigurându-și prezența în semifinalele turneului de la Roma. Constănțeanca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-0, după doar 58 de minute. 

Mai departe, Simona Halep se va duela cu spaniola Carla Suárez Navarro (10 WTA), care a învins-o pe cehoaica Petra Kvitová (4 WTA), 6-3, 6-2, după o oră şi 16 minute. Meciul dintre Simona Halep şi Carla Suárez Navarro se va disputa sâmbătă, de la ora 13.00.

Jucătoarele care s-au calificat în semifinale câștigă un cec în valoare de 99.870 de dolari și 350 de puncte WTA, în vreme ce acelea care s-au oprit în sferturi acumulează 46.000 de dolari și 190 de puncte WTA.

Simona Halep vs. Alexandra Dulgheru: 2-0 (6-1, 6-0)

Setul II

 • 6-0: Simona câștigă în mod categoric setul secund și își adjudecă meciul. 
 • 5-0: Simona câștigă jocul pe serviciul Alexandrei. 
 • 4-0: Constănțeanca defilează în acest set, câștigând game-urile fără probleme. 
 • 3-0: Simona parcurge deja jumătate din drumul aparent necesar până la câștigarea celui de-al doilea set și implicit a meciului. 
 • 2-0: Alexandra irosește primele șanse de break, iar Simona exercită un serviciu as, distanțându-se pe tabelă. 
 • 1-0: Simona pornește cu dreptul și în acest set. 

 Setul I

 • 6-1: Simona cucerește game-ul decisiv pe propriul serviciu și își adjudecă cel dintâi set. 
 • 5-1: Constănțeanca este la un singur pas de câștigarea primul set.
 • 4-1: Simona domină jocul și acest lucru se reflectă pe tabelă.
 • 3-1: A doua cea mai bună jucătoare din tenisul mondial face un pas în avantajul ei și scorul se majorează.
 • 2-1: Evoluție previzibilă până în acest moment. Fiecare sportivă își câștigă game-ul pe propriul serviciu.
 • 1-1: Alexandra reușește să echilibreze imediat scorul și se anunță o partidă echilibrată.
 • 1-0: Simona câștigă cel dintâi game pe propriul serviciu, fără probleme.

Înainte de acest meci, Simona Halep (2 WTA) a învins-o, joi, pe americanca Venus Williams (16 WTA), scor 6-2, 6-1, după doar o oră și două minute de joc! A doua cea mai bună jucătoare din ierarhia mondială a tenisului feminin a reușit prima victorie în patru întâlniri cu Venus Williams, asigurându-și 190 de puncte WTA și un cec în valoare de 46.000 de dolari.

„Este un turneu foarte frumos, de care eu mă simt legată. Aici am început să am rezultate bune, acum doi ani, când am ajuns până în semifinale. Roma este pentru mine un loc special. Mă simt bine aici, iar zgura este suprafața mea preferată. Mă antrenez și joc pentru a rămâne cât mai mult aici", a declarat Simona Halep după calificarea în sferturile de finală.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews