ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Simona Halep a fost eliminată din faza optimilor la Roland Garros. Dacă acum două zile Halep era la un pas de a câștiga primul set, la scorul de 5-3 pentru româncă, meciul a fost întrerupt atunci din cauza ploii. Reprogramat inițial pentru luni, nu a putut fi reluat decât astăzi, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
 
Astăzi, partida a fost reluată, nu însă la ora programată inițial, dar Simona Halep nu s-a putut acomoda la condițiile nefavorabile: mingile grele, terenul umed și ploaia care continua să cadă. A fost egalată de australianca Samantha Stosur, s-a ajuns la tie-break, pe care jucătoarea noastră l-a pierdut la zero. În setul al doilea, la 3-2 pentru adversara sa, organizatorii au întrerupt meciul pentru a doua oară. După câteva ore de pauză, partida s-a reluat, dar Simona nu s-a regăsit, condițiile de joc fiind mai mult pe placul australiencei, care a câștigat și al doilea set, cu 6-3.
 
ACTUALIZARE Meciul Simonei Halep cu australianca Samantha Stosur a fost întrerupt din cauza ploii, la scorul de 5-3 pentru Halep, în primul set. Având în vedere ora înaintată și faptul că arenele de la Roland Garros nu dispun de nocturnă, partida va fi reluată luni. 
 
ACTUALIZARE Irina Begu, locul 28 WTA, a fost învinsă de Shelby Rogers, locul 108 WTA, în optimile de finală de la Roland Garros, scor 3-6, 4-6.

Irina nu a prins cea mai bună zi, iar meciurile lungi din tururile precedente și-au pus amprenta. Românca a suferit în multe momente, iar Shelby a avut de partea ei un serviciu foarte puternic și bine plasat.

În plus, Begu a făcut greșeli în momentele importante, iar americanca a profitat, potrivit gsp.ro. Deși a alergat mult, românca nu a găsit o replică pe măsura loviturilor lui Shelby.
 
Simona Halep o întâlnește astăzi, în optimi, pe Samantha Stosur, locul 24 WTA. Partida se va disputa pe terenul principal, Philippe Chatrier, va fi a patra a zilei, fiind programată în jurul orei 19.15.
 
ACTUALIZARE Irina Begu a reușit să o învingă pe jucătoarea americană Coco Vandeweghe (43 WTA), după un meci maraton, de peste trei ore și jumătate: 6-7/7-6/10-8. În setul decisiv, regulamentul turneului de la Roland Garros interzice tie-break-ul, astfel că s-a ajuns la scorul de 10-8 pentru româncă. 
 
În turul al treilea, Begu va juca împotriva jucătoarei germane Annika Beck.
 
A fost o partidă memorabilă, în permanență pe muchie de cuțit, în care ambele jucătoare și-au etalat calitățile, cu două seturi decise la tie-break și un set decisiv, în care diferența a fost făcută de voința, răbdarea, perseverența și psihicul puternic al Irinei Begu
 
ACTUALIZARE Simona Halep s-a calificat astăzi în turul al treilea la Roland Garros, după victoria obținută în fața sportivei Zarina Diyas (90 WTA), scor 7-6, 6-2. Simona a început meciul mai greu, fiind condusă cu 4-1 în primul set, dar a revenit destul de repede și a ajuns la tie-break, pe care l-a câștigat.
 
Setul doi a curs în favoarea româncei, care a practicat un joc mult mai agresiv, punctând decisiv. Simona Halep o va întâlni în turul al treilea pe Naomi Osaka (101 WTA), o japoneză în vârstă de 18 ani.
 
Irina Begu va juca astăzi, de la ora 18.00, împotriva lui Coco Vandeweghe (43 WTA), aceasta fiind prima întâlnire directă dintre cele două sportive.
 
ACTUALIZARE Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au fost eliminate din primul tur de la Roland Garros.
 
Sorana Cîrstea a pierdut în două seturi partida cu Elina Svitolina 1-6, 3-6, ratând calificarea în turul al doilea, deși trecuse de trei adversare până să ajungă pe tabloul principal. Monica Niculescu a avut un start bun de partidă, conducând cu 2-0 la game-uri, însă a cedat primul set cu 2-6. Franțuzoaica Pauline Parmentier ( 88 WTA) a dominat și setul al doilea, însă Monica a luptat extraordinar și a revenit spectaculos, dar meciul s-a decis la tie-break: 2-6, 6-7.

ACTUALIZARE Irina Begu este a doua româncă ce s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. În primul tur, jucătoarea noastră a învins-o în trei seturi pe americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 5-7, 6-1, 6-3.
 
Românca a făcut față cu brio tacticii noi abordate de Mattek-Sands, făcând schimbări din mers și dominând-o categoric pe adversara sa în seturile doi și trei. În turul al doilea, Irina Begu va întâlni o altă jucătoare din Statele Unite,Coco Vandeweghe.

Simona Halep n-a avut nici o problemă în primul tur de la Rolland Garros și a trecut lejer de Nao Hibino, locul 71 WTA, scor 6-2, 6-0.

Simona (locul 6 WTA) va juca în turul doi împotriva învingătoarei din meciul Zarina Diyas (90 WTA) - Karina Witthoeft (100 WTA), potrivit gsp.ro.

Tot astăzi a jucat și Alexandra Dulgheru (127 WTA), care a fost eliminată de Yannina Wickmayer. Din păcate, Alexandra continuă să aibă probleme legate de o accidentare mai veche.
 
Program și rezultate:

Alexandra Dulgheru vs Yannina Wickmayer (54 WTA) 1-6 / 3-6
Simona Halep vs Nao Hibino (71 WTA) 6-2 / 6-0
Irina Begu vs Bethanie Mattek-Sands (86 WTA) 5-7/ 6-1/ 6-3