Românca Simona Halep a urcat o poziție, de pe trei pe doi, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, după semifinala jucată la Melbourne, la primul turneu de Mare Șlem al anului.

Australianca Ashleigh Barty, și ea semifinalistă la Melbourne, își păstrează poziția de lider, cu un avans de peste 2.200 de puncte față de Halep, care are la rândul său peste 800 de puncte mai mult față de a treia clasată, Karolina Pliskova (Cehia).

Campioana de la Australian Open, americanca Sofia Kenin, a reușit un salt de opt locuri, de pe 15 pe 7. Spaniola Garbine Muguruza, învinsa Sofiei Kenin în finală, a urcat 16 locuri și ocupă acum poziția a 16-a în lume.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, absentă de la Melbourne din cauza unei accidentări, se menține pe locul al șaselea. Japoneza Naomi Osaka încheie top 10, după ce a coborât șase poziții, nereușind să își apere titlul cucerit în 2019 la Melbourne.

România are alte două jucătoare în top 100, Sorana Cîrstea, care a urcat cinci locuri și se află pe 69, și Ana Bogdan, pe 90, după un salt de opt poziții.