ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat cu dificultate în optimile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio/SUA), după ce a învins-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 3-6, 7-5, 6-4, informează Agerpres.

Triplă finalistă la Cincinnati (2015, 2017, 2018), Simona Halep a obținut victoria după două ore și două minute, sportiva nefiind în cea mai bună formă, după o accidentare care a forțat-o să se retragă în sferturi la Toronto.

În primul set, Ekaterina Alexandrova (24 ani, 43 WTA) a dominat cu serviciul său puternic și cu un joc agresiv. Halep a condus cu 1-0 și 2-1, dar Alexandrova a egalat, reușind apoi un break care a ajutat-o să se desprindă la 4-2, pentru a-și conserva apoi avantajul și a câștiga setul cu 6-3.

Rusoaica a debutat bine și în actul secund, în care a avut 2-0, dar românca a continuat să lupte, egalând, 2-2, ratând două mingi de break la 3-3, dar a reușind să câștige contra serviciului la 5-5. Simona Halep a încheiat setul cu 7-5.

În decisiv, Alexandrova a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a reușit un break și a preluat controlul, 3-2, dar imediat și-a pierdut serviciul, iar rusoaica a revenit la cârmă, având 4-3. Românca a luptat în continuare și a reușit să egaleze, a făcut break și a încheiat partida cu 6-4.

De remarcat că, la numărul total de puncte, Ekaterina Alexandrova a avut unul în plus, 95-94.

Simona Halep a câștigat 30.330 dolari și 105 puncte WTA. Românca o va înfrunta în optimi pe americanca Madison Keys și pe rusoaica Daria Kasatkina.