ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premieră mondială în tenisul feminin românesc! Simona Halep este prima sportivă din România care urcă pe primul loc în topul WTA, după un meci spectaculos contra letonei Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing. 

WTA publică pe Twitter o captură cu momentul în care Simona Halep a câștigat meciul și și-a dat seama că va fi numărul 1 mondial, făcând referire la celelalte două încercări eșuate ale Simonei de a urca pe primul loc. 

Simona și-a luat astfel revanșa pentru finala pierdută la Roland Garros în fața lui Ostapenko. ‌În finala de la China Open, Halep o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Petra Kvitova și Caroline Garcia. 

Organizatorii turneului de la Beijing i-au făcut o surpriză fantastică Simonei Halep și au așteptat-o după meci cu un număr 1 mare, din trandafiri. „Este ziua mea specială”, a declarat Simona, vizibil emoționată, și le-a mulțumit familiei și echipei sale pentru sprijin.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, și a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Halep va evolua, duminică, în finala China Open, împotriva Petrei Kvitova din Cehia sau a Carolinei Garcia din Franța.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari și cu 650 de puncte WTA. Câștigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari și 1.000 de puncte WTA. În acest moment, românca are 40 de puncte în plus față de fostul lider WTA, spaniola Garbine Muguruza.

Halep a fost pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în fața Johannei Konta, și în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Simona Halep și-a „achitat" toate datoriile la China Open: a obținut prima victorie în fața Mariei Șarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan. Însă Ostapenko era prima pe listă, după ce letona a privat-o de cele mai importante performanțe ale carierei, titlul la Roland Garros și locul 1 WTA.
 
„Vă mulțumesc pentru sprijinul din această săptămână. Mulțumesc, China! Le mulțumesc și familiei și celor de acasă, echipei, care sunt alături de mine. A fost un turneu foarte bun, în care am reușit să o înving și pe Maria Sharapova. Sunt foarte emoționată și foarte bucuroasă pentru această performanță”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Stere Halep, tatăl Simonei, a declarat că a discutat pentru câteva secunde cu fiica sa imediat după ce s-a încheiat meciul cu Ostapenko. Conversația nu a durat foarte mult pentru că emoțiile i-au copleșit pe amândoi.

Și Gică Hagi l-a sunat pe tatăl Simonei pentru a-l felicita și pentru a-i ura ca Simona să rămână cât mai mult timp în top 10 mondial.

„Am vorbit foarte puțin cu Simona. Mi-a zis: "Tată, am reușit!" Apoi am izbucnit în lacrimi, eu mai mult, și am zis că vorbim mai târziu. Am avut încredere totală în ea. De asta am investit tot. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Mi-a urat să ne ajute Dumnezeu să rămânem cât mai mult timp în top 10. Singurul lucru important e să nu iubești banii. Dacă iubești banii, ei te întorc din drum. Ne-am gândit doar la performanță.", a declarat Stere Halep la DigiSport.