ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep (3 WTA) a fost învinsă de franţuzoaica Kristina Mladenovici (43 WTA), în sferturile de finală de la Birmingham, aceasta fiind a doua victorie a franțuzoaicei în fața româncei, pe care a mai întrecut-o anul trecut în primul tur la Paris, cu 7-6 (1), 6-4.

 

Românca s-a remarcat în primul set, când a condus cu 3-1 și 4-2, a reușit un break și apoi a închis setul cu 6-2, în 27 de minute. A urmat o cădere totală a româncei, care a culminat cu game-ul patru în care a comis trei duble greșeli, adversara de 22 de ani adjudecându-şi setul în 23 de minute. 

În decisiv, meciul a fost foarte strâns, dar Simona Halep a fost într-o continuă cursă de urmărire: franţuzoaica a avut 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, reușind apoi un break pentru 5-3. Românca a revenit și a câștigat pe serviciul adversarei, iar apoi a egalat (5-5), meciul ajungând în tiebreak. Conaţionala noastră a condus o singură dată, cu 4-3, dar apoi a pierdut patru puncte la rând, setul și meciul.

Românca s-a retras din meciul de dublu, acolo unde făcea pereche cu englezoaica Heather Watson, împreună având misiunea de a trece de chinezoaicele Chan Yung Jan şi Zeng Saisai, pentru un loc în semifinalele de la Birmingham.